ΛΑΡΙΣΑ

Από παρακαμπτήριες η κυκλοφορία στα Τέμπη

από-παρακαμπτήριες-η-κυκλοφορία-στα-τ-491425

Από εναλλακτικές διαδρομές διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής έκλεισαν τα Τέμπη, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Μετά από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε το κλείσιμο των Τεμπών από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί μία σύσκεψη το απόγευμα του Σαββάτου προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν απόψε τα Τέμπη, ή εάν θα γίνουν κάποιες παρεμβάσεις, προκειμένου να παραδοθούν με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για την εκτέλεση εργασιών προς αποκατάσταση του προβλήματος που προκάλεσε η κατολίσθηση.

Η πτώση μικρού βράχου, που σημειώθηκε προχθές το απόγευμα στα Τέμπη, με αποτέλεσμα από το βράδυ να έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην κοιλάδα αποδίδεται από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» στις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Χθες από το πρωί, ομάδα αλπινιστών προέβη σε μια πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της εταιρίας, στην Ιτέα, όπου και έγινε σχετική ενημέρωση εκ μέρους των αλπινιστών για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σημείο. Ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο, που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση και είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.

Σύμφωνα με την εταιρία, μετά και την ενημέρωση εκ μέρους των ειδικών, η αρχική εκτίμηση είναι ότι η βραχόπτωση δεν έχει σχέση με τις εργασίες στη σήραγγα των Τεμπών, αλλά οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης η ομάδα των αλπινιστών επανήλθε στο σημείο, επιχειρώντας και νέα αναρρίχηση, προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για μια πρόχειρη παρέμβαση στην περιοχή, μέχρι να ξεκινήσει η επιχείρηση τοποθέτησης πλεγμάτων.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι δεν θα απαιτηθεί περισσότερο από μια εβδομάδα προκειμένου να τοποθετηθεί το πλέγμα και δεν αποκλείεται στο διάστημα αυτό να επιτραπεί και η κυκλοφορία των οχημάτων, είτε κανονικά, είτε εκ περιτροπής.

Περισσότερες θέσεις στα δρομολόγια του ΟΣΕ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυξάνει την χωρητικότητα των συρμών της στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα για να εξυπηρετηθεί καλύτερα το επιβατικό κοινό.

Συγκεκριμένα, από αύριο, Κυριακή και μέχρι νεωτέρας ενισχύει καθημερινά τις διαθέσιμες θέσεις με ένα βαγόνι, τα δρομολόγια 500 και 502, Αθήνα-Θεσσαλονίκη και 501 και 503 Θεσσαλονίκη-Αθήνα και με έναν συρμό τα δρομολόγια του Ιντερσίτι 70, Αθήνα-Αλεξανδρούπολη και IC55 Αλεξανδρούπολη-Αθήνα.

Επίσης, σε περιπτώσεις που η επιβατική κίνηση το απαιτεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ενισχύει καθημερινά με έκτακτα δρομολόγια τον προαστιακό Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου