ΛΑΡΙΣΑ

Κλείνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές στη Λάρισα

κλείνουν-τις-σιδηροδρομικές-γραμμές-240137

Σε αποκλεισμό των γραμμών θα προχωρήσουν οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για το άδικο χαμό του 10χρονου Κωνσταντίνου το μεσημέρι της Πέμπτης στις γραμμές του ΟΣΕ.

Οι κάτοικοι ζητούν να υπάρξει παρέμβαση του ΟΣΕ για τα περάσματα από την περίφραξη των γραμμών καθώς κινδυνεύουν μικρά παιδιά.

Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του συλλόγου ΡΟΜΑ Νίκος Παϊτέρης συναντήθηκε με το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη όπου συζήτησαν το πρόβλημα και ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα προβούν σε αποκλεισμό των σιδηροδρομικών γραμμών στο σημείο που έχασε την ζωή του ο άτυχος 10χρονος μαθητής. Στην κινητοποίηση θα παραβρεθεί και η δημοτική αρχή, καθώς στην κατάληψη συμμετέχει και ο Δήμος Λαρισαίων.

O Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης τόνισε μετά την συνάντηση τόνισε ότι «η πόλη έχει θρηνήσει ανθρώπους. Η πόλη δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ασφάλεια της διέλευσης των συρμών. Δεν είναι δυνατόν ο ΟΣΕ να έχει την περίφραξή του στην κατάσταση που υπάρχει στην πόλη αυτή την στιγμή. Να γίνει αυτοψία και μπει μια διαδικασία για την λύση. Πόλη και δήμος να κινηθούμε σαν μια γροθιά»

Ο Πρόεδρος των Ρομά Νίκος Παϊτέρης μιλώντας για το περιστατικό σημείωσε αυτό που από την πρώτη στιγμή ανέφερε το larissanet.gr. «Το παιδάκι μαζί με την αδελφή του ήταν δίπλα στις γραμμές, έφυγε η μπάλα στις ράγες, πηδηξε τα κάγκελα ο 10χρονος, έτσι περνώντας το τρένο εκείνη την στιγμή, έχασε την ζωή του», σημειώνει. Μάλιστα υπογράμμισε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα με τα περάσματα από την ανοιγμένη περίφραξη του ΟΣΕ στην περιοχή. «Από την κατάσταση αυτή κινδυνεύουν τα παιδιά μας», κατέληξε ο κ. Παϊτέρης.

Στις αρχές της εβδομάδας διευθυντικό στέλεχος του ΟΣΕ θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λαρισαίων με θέμα την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών.

[larissanet.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου