ΛΑΡΙΣΑ

Το πιο σύγχρονο γυμναστήριο στην Ελλάδα

το-πιο-σύγχρονο-γυμναστήριο-στην-ελλά-493914

Ενα γυμναστήριο – κόσμημα, φτιαγμένο με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, πρότυπο όχι μόνο στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, εγκαινίασε ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, λαμβάνοντας ουσιαστικά τα «εύσημα» τόσο από αυτοδιοικητικούς όσο κι από εκπαιδευτικούς παράγοντες για την αρτιότητα του έργου.

Πρόκειται για το νέο γυμναστήριο του διδακτηρίου του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας που κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και αναμένεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών του σχολικού συγκροτήματος αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της πόλης.

Τα στοιχεία για το νέο γυμναστήριο, που συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στα πιο σύγχρονα της χώρας και θα παίξει σημαντικό ρόλο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, είναι εντυπωσιακά και μαρτυρούν το μέγεθος του έργου :

– είναι το πρώτο γυμναστήριο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για κλιματισμό (ψύξη-θέρμανση), ενώ διαθέτει μεταξύ άλλων αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης – πυρόσβεσης με μόνιμη δεξαμενή νερού 30 κ.μ. για άμεση αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών. Διαθέτει ακόμη και ηλεκτρονικό πίνακα αποτελεσμάτων, ενώ είναι ιδιαίτερα εύκολη η πρόσβαση σε αυτό των ΑΜΕΑ, αφού έχει ληφθεί ειδική μέριμνα γι΄ αυτό.

Στην ομιλία του ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός επισήμανε ότι «το 1ο Λύκειο λειτουργεί 120 χρόνια στη Λάρισα και αποτελεί ζωντανό μνημείο ιστορίας πολλών γενεών και πολλών ανθρώπων. Η δημιουργία του υπερσύγχρονου αυτού γυμναστηρίου ήταν το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας ανάμεσα στη Νομαρχία και το υπουργείο Παιδείας. Η κατασκευή του αποτέλεσε ένα πάγιο αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε ύστερα από πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Κάνοντας έναν απολογισμό του νομαρχιακού έργου στον τομέα των σχολικών κτιρίων, ο κ. Κατσαρός επισήμανε χαρακτηριστικά: «Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια και δώσαμε μεγάλη βαρύτητα ώστε όλα τα σχολεία, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην περιφέρεια, να καταστούν σύγχρονα και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των επόμενων ετών. Βεβαίως με την επερχόμενη κατάργηση των Νομαρχιών, η ευθύνη τόσο για την κατασκευή όσο και για τη συντήρηση των σχολείων περνάει στους Δήμους που θα είναι πλέον υπεύθυνοι γι’ αυτά».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο νομάρχης Λάρισας κάλεσε τους μαθητές να αγκαλιάσουν το γυμναστήριο, να το χρησιμοποιήσουν με σύνεση και να είναι εκείνοι πλέον υπεύθυνοι για τη σωστή λειτουργία του, προστατεύοντάς το από φθορές και κακή χρήση, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμη ένα γυμναστήριο – πρότυπο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου