ΛΑΡΙΣΑ

Δρόμος – σουρωτήρι εξαιτίας των Τεμπών

δρόμος-σουρωτήρι-εξαιτίας-των-τεμπώ-851206

Με δικά της χρήματα θα επισκευάσει τελικά η Νομαρχία Λάρισας το οδικό δίκτυο του νομού που χρησιμοποιήθηκε ως εναλλακτική διαδρομή τον περασμένο χειμώνα λόγω των Τεμπών και υπέστη σοβαρές ζημιές από την καθημερινή μετακίνηση των αυτοκινήτων και κυρίως των βαρέως οχημάτων.

Το κονδύλι που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας – και που το υπουργείο Υποδομών αρνήθηκε να πληρώσει – είναι της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, ποσό ανεπαρκές σε σχέση με τις ζημιές που πρέπει να επιδιορθωθούν. Υπενθυμίζεται ότι η Νομαρχία διεκδικούσε ποσόν 5 εκατ. ευρώ για πλήρη αποκατάσταση.

Τα χρήματα που θα δαπανήσει η Νομαρχία Λάρισας, θα αφαιρεθούν από άλλα προγραμματισμένα έργα που δυστυχώς δεν θα γίνουν.

Η Νομαρχία αναγκάζεται όμως να προχωρήσει μόνη της διότι τα κατεστραμμένα σημεία των δρόμων θέτουν σοβαρό ζήτημα οδικής ασφάλειας, ειδικά ενόψει του χειμώνα, αλλά και γιατί η Τροχαία επανειλημμένα έχει προειδοποιήσει με έγγραφά της για την ανάγκη άμεσης επιδιόρθωσης των ζημιών.

Οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου, μετά από σχετική απόφαση και του Νομαρχιακού Συμβουλίου θα ξεκινήσουν σύντομα. Η χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης θα γίνει μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, την τακτική επιχορήγηση δηλαδή που λαμβάνει κάθε χρόνο η Νομαρχία.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και υπομνήματα από την πλευρά της Νομαρχίας προς το Υπουργείο Υποδομών και παρά τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Δ. Ρέππα για την αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σημεία του οδικού δικτύου που δέχτηκαν το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο, το Υπουργείο τελικώς δεν ανταποκρίθηκε μετακυλίοντας την ευθύνη στη Νομαρχία.

Η αρμόδια Επιτροπή έργων σε πρόσφατη συνεδρίαση και ενέκρινε τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου από το Δημοτικό διαμέρισμα της Ροδιάς- Συκαμινέας-Καρυάς μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας, καθώς επίσης και το ευρύτερο οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων της Καρυάς και της Καλλιπεύκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ζημιές που κατέγραψαν τα συνεργεία των μηχανικών της Νομαρχίας προβλέπεται να γίνουν εργασίες συντήρησης σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου