ΛΑΡΙΣΑ

«Μποναμάς» 1 εκατ. ευρώ στους παιδικούς σταθμούς

μποναμάς-1-εκατ-ευρώ-στους-παιδικούς-851206

ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 
Νωρίτερα ήρθε φέτος ο «Αϊ – Βασίλης» για τον Οργανισμό Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, φέρνοντάς του μποναμά αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τόσες υπολογίζεται ότι θα είναι τη φετινή χρονιά οι εισροές στο ταμείο του μέσω του Κοινοτικού Προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που διαχειρίζεται πανελληνίως η ΕΕΤΑΑ.
Παρά το ζήτημα που έχει ανακύψει με την έλλειψη προσωπικού, λόγω της εκκρεμότητας με τους συμβασιούχους, οι παιδικοί σταθμοί του δήμου ξεκίνησαν από προχθές κανονικά τη λειτουργία τους. Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννούλας, εξηγώντας ότι κατά τα ειωθότα δεν έχουν προσέλθει ακόμη παρά τα μισά περίπου από τα φιλοξενούμενα παιδιά καθώς η εμφάνιση πολλών συνδυάζεται με την έναρξη της χρονιάς για σχολεία και νηπιαγωγεία.
Έτσι η απουσία των συμβασιούχων δεν φρενάρει προς το παρόν τη λειτουργία των σταθμών και «δεν δημιουργεί ακόμη πίεση». Υπενθυμίζεται ότι σήμερα πρόκειται να εκδικαστεί η προσφυγή των συμβασιούχων στη Δικαιοσύνη, οι οποίοι ζητούν να παραμείνουν στην εργασία τους. Από την πλευρά του δήμου εκφράζεται η ελπίδα να εκδοθεί σύντομα η απόφαση ώστε να σχεδιαστεί η πορεία του Οργανισμού χωρίς προβλήματα.
Όσο για την αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί σε όλες τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν (συνολικά 2.400, 150 περισσότερες από πέρυσι) καθώς περί τα 400 παιδιά δεν έγιναν δεκτά, «προς το παρόν» λέει ο κ. Γιαννούλας. «Οι αιτήσεις κάθε χρόνο αυξάνονται, όμως με την εμπειρία από προηγούμενες χρονιές και με τις αποχωρήσεις παιδιών που παρατηρούνται, πιστεύω ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα καλυφθούν και όσοι από τους επιλαχόντες έχουν πραγματικά ανάγκη».
Το μεγάλο μπόνους πάντως είναι φέτος για τον Οργανισμό Παιδικών Σταθμών το κονδύλι που εισρέει από την ΕΕΤΑΑ. Ιδιαιτέρως γενναιόδωρο το ευρωπαϊκό πρόγραμμα καθώς χορηγεί για τροφεία 4.700 ευρώ ετησίως σε κάθε βρέφος και 3.900 ευρώ σε κάθε νήπιο που επιδοτείται. Τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στον παιδικό σταθμό που έχει επιλέξει η μητέρα του κάθε παιδιού.
Στο πρόγραμμα μετέχουν και 12 από τους παιδικούς σταθμούς του δήμου με 20 θέσεις ο καθένας. Έτσι τα 240 επιδοτούμενα παιδιά θα φέρουν στο ταμείο περί το 1 εκ. ευρώ συνολικά. Ποσό περισσότερο από σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι το ανώτερο ποσό για τροφεία που χρεώνει ο Οργανισμός του δήμου είναι 770 ευρώ ετησίως. Άρα τα 240 επιδοτούμενα παιδιά μέσω της ΕΕΤΑΑ θα συνεισφέρουν στα έσοδα του Οργανισμού σχεδόν όσο και όλα τα υπόλοιπα 1.700 τον αριθμό που θα φιλοξενηθούν επίσης φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων.

 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου