Η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε πρώην εργοστάσιο κεραμοποιίας εξακολουθεί να καίει και να προκαλεί την παρέμβαση της εισαγγελίας για τα αίτια που την προκάλεσαν. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην  ΕΡΤ Λάρισας ο αντιπεριφερειάρχης  Περιβάλλοντος της περιφέρειας  Θεσσαλίας κ. Κώστας Νούσιος το συγκεκριμένο εργοστάσιο είχε σφραγιστεί με απόφαση της  Διεύθυνσης  Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ωστόσο, τώρα διαπιστώθηκε ότι είχε αποσφραγιστεί και έχουν κλαπεί υλικά από τον χώρο. «Κάποιος οι  κάποιοι έσπασαν τα λουκέτα και φρόντισαν να αφαιρέσουν υλικό από το χώρο. Έχει ενημερωθεί και η εισαγγελία και η αστυνομία που αναζητούν τους δράστες ενώ αναμένεται και το πόρισμα της  Πυροσβεστικής . Η υπόθεση ανήκει  πλέον στην  Αποκεντρωμένη  Διοίκηση  Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας. Εμείς ότι ήταν να το κάνουμε το κάναμε».

Στον χώρο του εργοστασίου παραμένουν δυο οχήματα της  Π.Υ. Λάρισας όπου με την βοήθεια μηχανημάτων της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας και του  Δήμου Λαρισαίων προσπαθούν κάνουν επιχωμάτωση για  να σβήσουν τη φωτιά που καίει άγνωστα υλικά.
Τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας , ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται και για εμπρησμός.

[ert.gr]