ΛΑΡΙΣΑ

Διαμαρτυρία στο κατάστημα που δούλευε ο 29χρονος διανομέας στη Λάρισα

διαμαρτυρία-στο-κατάστημα-που-δούλευ-444637

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες εργαζόμενοι στον επισιτισμό και μέλη συλλογικοτήτων έξω από το κατάστημα αλυσίδας καφέ στη Λάρισα όπου εργαζόταν ο 29χρονος διανομέας Γιώργος Κατσαμπέλας, ο οποίος σκοτώθηκε με τη μοτοσικλέτα του εν ώρα εργασίας.

Λίγο μετά τις 18.30 τα μέλη της συλλογικότητας «ΛΑΝΤΖΑ-ΛΑΡΙΣΑΣ, Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό – Τουρισμό» έφτασαν έξω από το κατάστημα, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας.

Όπως εξήγησε το μέλος της συλλογικότητας Σέργιος Μαρούδας, «το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν αρκετά περιστατικά θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων στον κλάδο», σημειώνοντας πως αυτό είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας. Μεταξύ άλλων, το μέλος της συλλογικότητας στον χώρο του επισιτισμού τόνισε πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό δουλεύουν σε «συνθήκες γαλέρας», ενώ επεσήμανε πως οι διεκδικήσεις για τον κλάδο των διανομέων αφορούν στην παροχή από την εργοδοσία ολόκληρου του αναγκαίου εξοπλισμού για την εργασία τους.

«Είναι τραγικές οι συνθήκες που δουλεύουμε. Οι περισσότερες επιχειρήσεις βάζουν μισά ένσημα, για να δικαιολογήσουν την ασφάλεια. Δεν παίρνουμε δώρα, ούτε πληρωμένες άδειες, ενώ το σπαστό ωράριο είναι έντονο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας.

Από εκεί και πέρα, όπως τονίστηκε, οι διεκδικήσεις του κλάδου αφορούν στα αιτήματα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, αλλά και να γίνουν προσλήψεις σε ελεγκτικό προσωπικό, ώστε να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις του επισιτισμού. Σημειώνεται πως οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν και φυλλάδια στους οδηγούς των αυτοκινήτων, για να τους ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου