ΛΑΡΙΣΑ

Γεννημάτα από Λάρισα: Ο Τσίπρας δημιουργεί σύγχυση και αβεβαιότητα. Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή

γεννημάτα-από-λάρισα-ο-τσίπρας-δημιου-445127

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από τη Λάρισα όπου βρίσκεται σήμερα στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, η κ. Γεννηματά επέκρινε τη στάση του κ. Τσίπρα, εξηγώντας ότι «εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 που ήταν η μόνη που προέβλεπε απομείωση του χρέους, όταν η χώρα θα έφτανε στα πρωτογενή πλεονάσματα».

Και πρόσθεσε ότι «η προηγούμενη συμφωνία προέβλεπε και επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων στον τόπο. Το χάσαμε και αυτό. Χαρίσαμε 6 δις στους Ευρωπαίους τραπεζίτες με την περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά του κ. Τσίπρα. Ήρθε το 2016 για να κλείσει την πρώτη αξιολόγηση για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές του και να τους πείσει να ψηφίσουν. Και τι έκανε; Υπέγραψε μια συμφωνία που έλεγε ότι το χρέος θα αντιμετωπιστεί μετά τη λήξη του προγράμματος. Δηλαδή μετά το 2018, αφού πάρουμε όλα τα μέτρα πρώτα που μας ζητούσαν. Τώρα για να ξαναβοηθήσει τους βουλευτές να ψηφίσουν ανέβασε πάρα πολύ υψηλά το χρέος, ενώ ήδη ο ίδιος είχε δεσμευτεί ότι μετά το 2018 θα έρθουν οι ρυθμίσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο. Και τι κάνει; Δημιουργεί σύγχυση, εντείνει την αβεβαιότητα. Κάθε μέρα αλλάζει γραμμή. Κάθε μέρα παρουσιάζει διαφορετικά σενάρια. Κάθε στέλεχος λέει και κάτι διαφορετικό.

Και χθες ανακάλυψαν ότι δεν τους ενδιαφέρει πια το χρέος, αλλά ο καθαρός δρόμος για να βγουν στις αγορές. Ναι αλλά για να βγουν στις αγορές προϋπόθεση είναι η ανάπτυξη. Γιατί εάν βγουν στις αγορές με υψηλότερα επιτόκια, ενώ οι εταίροι μας δανείζουν 1,5%, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λύση στα προβλήματα της χώρας».

ΣΕ ΤΕΙ – ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε αρχικά το ΤΕΙ και στη συνέχεια μαζί με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη το αρχαίο θέατρο της πόλης. Μαζί της ήταν και πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο βουλευτής της Συμπαράταξης κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του ΕΛΓΑ Βασίλης Έξαρχος και ο πρώην διοικητής των νοσοκομείων της Λάρισας κ. Κώστας Καραμπάτσας, αλλά και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης.

Αφού ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στην ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωσή του.

Παράλληλα μίλησε για το «σχέδιο Ελλάδα» το οποίο έχει ως στόχο «να αφήσουμε πίσω μας τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της κρίσης».

Εξήγησε τέλος, πως η περιοδεία της ξεκίνησε από το ΤΕΙ και ολοκληρώθηκε στο αρχαίο θέατρο σήμερα, καθώς «ο πολιτισμός, πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός και η μεταποίηση είναι από τους τομείς που μπορούν να μας αφήσουν να φύγουμε μπροστά και να βγούμε από τα αδιέξοδα».

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου