ΛΑΡΙΣΑ

Εντονες αντιδράσεις στη Λάρισα κατά Κασιδιάρη

εντονες-αντιδράσεις-στη-λάρισα-κατά-κ-534776

Οπαδός της Χρυσής Αυγής «εξόπλισε» ένα κοντάρι σημαίας με μεγάλα καρφιά και πήγε με αυτό σε εκδήλωση του Ηλία Κασιδιάρη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας.

Η εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου είχε… σηκώσει στο πόδι ολόκληρη τη θεσσαλική πρωτεύουσα, ενώ με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η κατάσταση ήταν έκρυθμη από το πρωί του Σαββάτου και η Αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο, καθώς μέλη της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που το προηγούμενο βράδυ έφυγε από το στούντιο τηλεοπτικού σταθμού στον Βόλο, μαζί με τον βουλευτή Μαγνησίας Παναγιώτη Ηλιόπουλο, κρατώντας ρόπαλα και κράνη, ήταν ομιλητής στη Λάρισα σε εκδήλωση του ναζιστικού μορφώματος, ενώ παράλληλα παρουσίασε ένα βιβλίο του.

Περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου και όλοι πέρασαν από έλεγχο από την Αστυνομία. Ενας 22χρονος συνελήφθη όταν επιχείρησε να μπει στο ξενοδοχείο έχοντας μαζί του ένα μεγάλο ρόπαλο με καρφιά. Συγκεκριμένα είχε γεμίσει ένα κοντάρι σημαίας με μεγάλα καρφιά, καθιστώντας το ένα άκρως επικίνδυνο όπλο. Στη θέα των αστυνομικών, το πέταξε στο προαύλιο, αλλά συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα περίπου 200 άτομα, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών οργανώσεων, έκαναν αντισυγκέντρωση στη συνοικία Αβέρωφ και μέσα από τα στενά προσπάθησαν να φτάσουν στο ξενοδοχείο.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας τους εμπόδισαν και τους σταμάτησαν σε απόσταση περίπου 60-80 μέτρων. Εκεί φώναξαν συνθήματα κατά της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, νεαρών που προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, αλλά αργά το βράδυ αφέθηκαν ελεύθεροι.

(ethnos.gr)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου