ΛΑΡΙΣΑ

Είκοσι μήνες φυλάκιση για θάνατο ποδηλάτη στον Τύρναβο

είκοσι-μήνες-φυλάκιση-για-θάνατο-ποδη-538708

Με ποινή φυλάκισης είκοσι μηνών και τριετή αναστολή τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Λάρισας μια γυναίκα που ενώ οδηγούσε ΙΧ συγκρούστηκε με 81χρονο ποδηλάτη ο οποίος από τη σύγκρουση έχασε τη ζωή του. Το περιστατικό είχε απασχολήσει την κοινωνία του Τυρνάβου πριν από 4 περίπου χρόνια με τους κατοίκους να ζητάνε, για το σημείο που συνέβη το δυστύχημα, «σαμαράκια», καλύτερη σήμανση και φανάρια.

«Δεν ζητάω την ποινική της δίωξη διότι αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα» τόνισε στην κατάθεσή του ο γιος του θανόντος ενώ από την πλευρά της η κατηγορούμενη ανέφερε στην απολογία της μεταξύ άλλων πως «σταμάτησα στο στοπ και μόλις ξεκίνησα άκουσα ένα θόρυβο. Δεν συγκρουστήκαμε, έπεσε μόνος του επάνω μου ο ηλικιωμένος. Αν και έλεγξα και τις δύο πλευρές δεν τον είδα».

Ο εισαγγελέας της έδρας από την πλευρά του στάθηκε στη μικρή ταχύτητα που έχει ένας ηλικιωμένος ποδηλάτης αλλά και στις χαρακιές που είχε το ΙΧ, σύμφωνα με την τροχαία. Επίσης εξέφρασε και την απορία γιατί πλήρωσε η ασφαλιστική της εταιρία τη στιγμή που η ίδια ισχυρίζεται κάτι άλλο, καταλήγοντας πως είναι υπαίτια του τροχαίου δυστυχήματος.

Πηγή: Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου