ΛΑΡΙΣΑ

Εξελίξεις στα μπλόκα Πλατυκάμπου και Γυρτώνης. Ρήγμα και σενάρια και για αποχώρηση

εξελίξεις-στα-μπλόκα-πλατυκάμπου-και-580175

Στο σημείο μηδέν βρίσκεται πλέον η προσπάθεια του πρώην μπλόκου των Τεμπών να προχωρήσει σε κλιμάκωση της φετινής κινητοποίησης αφού η εσωστρέφεια και οι αλληλοκαταγγελίες μεταξύ αγροτών φαίνεται πως ενδυναμώνουν αντί να περιορίσουν το κλίμα εσωστρέφειας που καλά κρατεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το επικρατέστερο μέχρι σήμερα σενάριο της μετακίνησης των τρακτέρ από το μπλόκο του Πλατυκάμπου σ’ αυτό της Γυρτώνης, με απώτερο στόχο τη μετακίνηση στα Τέμπη, αποτελεί παρελθόν. Κι αυτό, γιατί όπως διαμυνήθηκε από το συντονιστικό του Πλατυκάμπου, δεν υπάρχει καμία διάθεση μετακίνησης προς τα βόρεια.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει παγωμάρα και προβληματισμό στους αγρότες που συγκεντρώθηκαν στον κόμβο της Γυρτώνης. Το απόγευμα της Πέμπτης πρόκειται να γίνει η κρίσιμη γενική συνέλευση για το μέλλον της κινητοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα «πέσει» και η πρόταση της αποχώρησης των τρακτέρ «αφού μετά την άρνηση του Πλατυκάμπου, δεν υπάρχει δυνατότητα κλιμάκωσης και κατά συνέπεια λόγος συνέχισης της κινητοποίησης» όπως σημείωνε στο onlarissa.gr αγροτοσυνδικαλιστής του μπλόκου.

Πηγή: onlarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου