ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοφανές ριφιφί σε… φαρμακείο της Λάρισας

πρωτοφανές-ριφιφί-σε-φαρμακείο-της-λ-164798

Το χρηματοκιβώτιο από φαρμακείο στο κέντρο της Λάρισας, μετά από ένα πρωτοφανές στα τοπικά χρονικά ριφιφί, έκλεψαν άγνωστοι δράστες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Οι… «διαβασμένοι» δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί άνοιξαν τρύπα στη μεσοτοιχία που χωρίζει το φαρμακείο με διπλανό εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο και, μπαίνοντας στο φαρμακείο πήραν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο που περιείχε αρκετά μετρητά, χρυσαφικά απροσδιόριστης αξίας αλλά και μικρές ποσότητες φυλασσόμενης μορφίνης και πεθιδίνης.

Αφήνοντας εμβρόντητο τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου που χθες το πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά του, ανεβάζοντας τα ρολά και ξεκλειδώνοντας το φαρμακείο, διαπίστωσε την κλοπή. Κλοπή που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου καθώς, όπως σημείωσε στην «Ε» ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου, «το Σάββατο το βράδυ άνοιξα το φαρμακείο και ήταν όλα φυσιολογικά».

Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι την αργία του Σαββατοκύριακου, γνωρίζοντας επίσης – σύμφωνα με εκτιμήσεις – τι έψαχναν και πού θα το έβρισκαν, διέρρηξαν τη διπλανή είσοδο του πρώην ξενοδοχείου «Εσπέρια» (σ.σ. στην πλατεία Αγ. Μπλάνα) που παραμένει κλειστό εδώ και 15 χρόνια περίπου, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων.

Έτσι «ανενόχλητοι» γκρέμισαν τη μεσοτοιχία, που χωρίζει φαρμακείο και πρώην ξενοδοχείο, ανοίγοντας τρύπα σε διαστάσεις ικανές να χωράει άνθρωπος. Στη συνέχεια γκρεμίζοντας τα ράφια μπήκαν στο φαρμακείο και χωρίς να αναζητήσουν κάτι άλλο, «ξήλωσαν» το χρηματοκιβώτιο βάρους 70 κιλών περίπου και το πήραν μαζί τους.

Εξέλιξη που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επιβεβαιώνει ότι οι δράστες αφενός γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου, αφετέρου σχεδίαζαν από καιρό τη διάρρηξη. Το βάρος του χρηματοκιβωτίου, οδηγεί επίσης στην εκτίμηση ότι, χρειάσθηκε ικανός αριθμός δραστών για να το σηκώσουν και να το μεταφέρουν.

Οι δράστες, όπως διευκρίνισε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου στην «Ε», «για να μπούνε στο φαρμακείο προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές, αφού κατέστρεψαν έπιπλα ενώ ξήλωσαν και το δίκτυο του υπολογιστή». Το φαρμακείο παρέμεινε κλειστό χθες αφού έπρεπε να αποκατασταθούν οι ζημιές ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητούνται οι δράστες του ριφιφί.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

eleftheria.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου