ΛΑΡΙΣΑ

Ναυαγοσώστρια έσωσε κοριτσάκι στη δημοτική πισίνα Λάρισας

ναυαγοσώστρια-έσωσε-κοριτσάκι-στη-δη-369910

Σωτήρια για τη ζωή 8χρονης, αποδείχθηκε η παρουσία διασώστριας και ναυαγοσώστη, στη Δημοτική Πισίνα Λάρισας. Το μικρό κορίτσι, χθες το μεσημέρι, ενώ κολυμπούσε ξαφνικά άρχισε να βυθίζεται με τον ναυαγοσώστη της πισίνας να την ανασύρει έγκαιρα στην επιφάνεια και διασώστρια του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, που έχει εκπαιδευθεί στην παροχή πρώτων βοηθειών, να ξεκινά παράλληλα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την 8χρονη στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου μετά τη σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης προκειμένου προληπτικά να παρακολουθηθεί η υγεία της, τα επόμενα 24ωρα.

Η 8χρονη πήγε χθες για να κολυμπήσει στη Δημοτική Πισίνα Λάρισας συνοδευόμενη από ένα ή δυο 16χρονα κορίτσια και όχι συνοδευόμενη από κάποιον ενήλικα. Στις 12.30 το μεσημέρι, άγνωστο πώς, το κοριτσάκι ενώ κολυμπούσε άρχισε να βυθίζεται και χάρη στην άμεση επέμβαση του ναυαγοσώστη της πισίνας ανασύρθηκε στην επιφάνεια με τη διασώστρια του παραρτήματος Λάρισας Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ να ξεκινά παράλληλα την παροχή πρώτων βοηθειών, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο τα πρώτα λεπτά του ατυχήματος, με το κοριτσάκι – μετά την ΚΑΡΠΑ – σύμφωνα με μαρτυρίες να ανακτά σταδιακά τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την 8χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο όπου γιατροί σταθεροποίησαν την κατάσταση της υγείας της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τις πρώτες εξετάσεις των γιατρών φαίνεται πως δεν επηρεάσθηκαν όργανα ζωτικής σημασίας. Ωστόσο γιατροί έκριναν αναγκαία την παρακολούθηση της υγείας της 8χρονης για τα επόμενα 24ωρα και για τον λόγο αυτό, το μικρό κορίτσι, σε καλή κατάσταση και χωρίς να διασωληνωθεί, στις 3.30 χθες το μεσημέρι με Μονάδα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του «Ιπποκράτειου».

Να σημειωθεί πως διασώστες του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του παραρτήματος Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως και σε άλλους χώρους έτσι και στη Δημοτική Πισίνα, προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε καθημερινή βάση.

Το χθεσινό περιστατικό, αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για τη λειτουργία στη Λάρισα, Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων, ευκαιρία που «χάθηκε» από την αδράνεια παλαιότερης διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας παρά τη δωρεά εξοπλισμού του Ιδρύματος Νιάρχου.

Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου