ΛΑΡΙΣΑ

Νέες πρωτοποριακές επιστημονικές λύσεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

νέες-πρωτοποριακές-επιστημονικές-λύ-65356

Νέες πρωτοποριακές επιστημονικές λύσεις στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Καθώς τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της αντρικής και γυναικείας εμφάνισης και η διατήρηση της καλής τους υγείας & ομορφιάς είναι αιτούμενο για το καθένα, η απώλεια των μαλλιών επιφέρει έντονη ανησυχία & συναισθηματική επιβάρυνση. Και παρόλο που η τριχόπτωση πλήττει κυρίως το αντρικό φύλο και το γυναικείο φύλο παρουσιάζει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αίτια & Αντιμετώπιση

Βασική αιτία της τριχόπτωσης θεωρείται η κληρονομικότητα. Στη γυναικεία τριχόπτωση τα πράγματα είναι πιο σύνθετα και μπορεί να οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, σε δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς, σε παθήσεις του τριχωτού, σε αυστηρές δίαιτες ή κακής ποιότητας διατροφή, σε αναιμία, σε λήψη διαφόρων φαρμακευτικών αγωγών, σε διάφορες παθήσεις, σε έντονο stress, σε αυτοάνοσα νοσήματα κα.

Είναι επομένως εξαιρετικά σημαντικό αφενός να πραγματοποιείται σωστή διάγνωση και αφετέρου να ακολουθείται η ενδεδειγμένη και εξατομικευμένη τακτική για την αντιμετώπιση σε κάθε περίπτωση τριχόπτωσης.

Οι σύγχρονες λύσεις για την αποτελεσματική της αντιμετώπιση στη κλινική μαλλιών Bergmann Kord

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί ιατρική μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, έχοντας εξασφαλίσει σε χιλιάδες άντρες και γυναίκες τη μόνιμη αποκατάσταση των μαλλιών τους.

Πρόκειται για εντελώς ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί λίγες ώρες και πραγματοποιείται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα. Τα νέα μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζονται μετά από 3 μήνες και δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, ενώ ολοκληρωμένο αποτέλεσμα επέρχεται μετά από 10 μήνες.

Η σύγχρονη & πιο εξελιγμένη εκδοχή της μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιείται στην κλινική Bergmann Kord με λήψη τριχοθυλακίων από το πίσω τμήμα της κεφαλής (δότρια περιοχή) & εμφύτευση αυτών στις περιοχές της κεφαλής που εμφανίζουν αραίωση (λήπτρια περιοχή). Δεδομένης της εμφύτευσης των νέων μαλλιών με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιείται και η φυσική τους έκφυση, μπορούμε να επιτύχουμε απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Οι πιο σύγχρονες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών παγκοσμίως που πραγματοποιούνται στη κλινική Bergmann Kord είναι η FUT (Follicular Unit Transplantation) και η FUE (Follicular Unit Extraction).

Θεραπεία Τριχόπτωσης PRP: Η θεραπεία τριχόπτωσης με αυξητικούς παράγοντες PRP(Platelet Rich Plasma) εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας, για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης διαφόρων αιτιολογιών, για την αντιμετώπιση της γυροειδούς αλωπεκίας και για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Η μέθοδος αξιοποιεί τις ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων (Growth Factors),οι οποίοι είναι πρωτεΐνες που περιέχονται στα αιμοπετάλια του αίματος και καθώς αναπτύσσουν αναπλαστική και αναγεννητική δράση, μπορούν να επανενεργοποιήσουν τα αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής και κατ΄επέκταση και των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν, ώστε να είναι πλέον σε θέση να δώσουν νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρο & μήκος στα υπάρχοντα μαλλιά.

Μέσω της θεραπείας PRP αυξάνουμε την ποσότητα των αυξητικών παραγόντων, οπότε ενεργοποιείται μεγαλύτερος αριθμός ενηλίκων βλαστοκυττάρων και ως αποτέλεσμα επιτυγχάνεται η αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών σε πιο σύντομο χρόνο & με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η μέθοδος PRPείναι απόλυτα ασφαλής και ολοκληρώνεται σε περίπου 1 ώρα. Πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία, φυγοκέντρηση του αίματος και έγχυση του εμπλουτισμένου πλάσματος στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας τριχόπτωσης στη κλινική BergmannKordμε PRP είναι εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των μαλλιών, καθώς η τριχόπτωση αναστέλλεται και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό.

Θεραπείες Τριχόπτωσης με Soft Laser: Για τις περιπτώσεις εξασθενημένων μαλλιών που χρειάζονται ενδυνάμωση εφαρμόζονται εξειδικευμένες μη φαρμακευτικές θεραπείες που ενισχύουν τα μαλλιά και παράλληλα αντιμετωπίζουν πιθανές δυσλειτουργίες του δέρματος της κεφαλής. Οι θεραπείες είναι απολύτως εξατομικευμένες και η συμπληρωματική εφαρμογή του Soft Laser μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητά τους.

Δωρεάν Διάγνωση στη Λάρισα

Το επιστημονικό επιτελείο της BERGMANN KORD θαβρίσκεται στη Λάρισα από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, για δωρεάν διάγνωση & ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για νέες μεθόδους αντιμετώπισης της τριχόπτωσης.

Για δωρεάν προσωπικό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο 2410 660090.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου