ΛΑΡΙΣΑ

Τρακτέρ από ολόκληρη τη Θεσσαλία στον κόμβο της Νίκαιας

τρακτέρ-από-ολόκληρη-τη-θεσσαλία-στον-192877

Η συμμετοχή των αγροτών θα κρίνει τη μορφή και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η άφιξη του κυρίως όγκου των τρακτέρ από ολόκληρη τη Θεσσαλία στον κόμβο της Νίκαιας.

Οι περισσότεροι αγρότες θα προέρχονται από τις περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας και αναφορικά με τον αριθμό των αγροτικών μηχανημάτων, οι επιτελείς των αγροτοσυνδικαλιστών επισημαίνουν οτι τις προηγούμενες μέρες έχουν παραταχθεί στις πλατείες χωριών της Θεσσαλίας περισσότερα από 1500 τρακτέρ (μπορεί να φτάνουν και τα 1500), ενώ η μορφή καθώς και η διάρκεια των κινητοποιήσεων θα κριθεί ακριβώς από τον όγκο των τρακτέρ τόσο στον κόμβο της Νίκαιας όσα και στα υπόλοιπα μπλόκα.

Από την πλευρά της αστυνομίας, πάντως, επισημαίνεται οτι σε κάθε περίπτωση η εθνική οδός θα μείνει ανοιχτή.

Αγροτοσυνδικαλιστές τονίζουν με νόημα οτι έχουν επεξεργαστεί και εναλλακτικά σχέδια για την κινητοποίησή τους, ενώ τους έχει κάνει ωριμότερους η περσινή εμπειρία της αντιπαράθεσης με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όπου έγινε χρήση και χημικών…

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Οι αγρότες θα στήσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας.

Έτσι στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν σήμερα οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας. Η μορφή των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών Κώστα Λιολιόπουλο, θα αποφασιστεί επιτόπου.

Στην Αχαΐα οι αγρότες θα προχωρήσουν στις 10 το πρωί σε συγκέντρωση με τα αγροτικά τους οχήματα στην Πατρών-Πύργου στη διασταύρωση της Κάτω Αχαγιάς, στην Πατρών-Τριπόλεως στο ύψος του Κουρλαμπά και στο Αίγιο στη Γέφυρα του Μεγανίτη. Μπλόκο θα στηθεί και στην Ηλεία έξω από την Αμαλιάδα.

Στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα την Τρίτη.

Οι αγρότες της Κρήτης θα προχωρήσουν επίσης την Τρίτη σε κινητοποιήσεις στα Μεγάλα Χωράφια. Οι αγρότες τόνισαν ότι ο δρόμος θα κλείνει για λίγα λεπτά κάθε μέρα, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος που κινείται στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Σήμερα στο Ηράκλειο οι αγρότες αναμένεται να αποκλείσουν τις εφορίες.

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου