ΛΑΡΙΣΑ

Υπ. Υγείας: Παραχώρηση ακινήτων στους Δήμους Ξάνθης και Λάρισας

υπ-υγείας-παραχώρηση-ακινήτων-στους-δ-210203

Υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση ακινήτων στους Δήμους Ξάνθης και Λάρισας υπέγραψε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ικανοποιώντας αιτήματα τοπικών φορέων και συλλόγων που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υφυπουργός Υγείας συνυπέγραψε κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες:

  1. Παραχωρείται στον Δήμο Ξάνθης η χρήση οικοπέδου, έκτασης 291,20τ.μ. που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης, για την ανέγερση κτηρίου κοινωνικής πρόνοιας με σκοπό τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας αστέγων, καθώς και τη στέγαση γραφείων φορέων και συλλόγων κοινωνικών δράσεων.
  2. Παραχωρείται στον Δήμο Λάρισας η χρήση επτά καταστημάτων των Λαϊκών Κατοικιών στην περιοχή Νεάπολης Λάρισας για τη στέγαση των δομών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Λάρισας και συγκεκριμένα του Κέντρου Ημέρας «Χαρά Ι» που εξυπηρετεί άτομα με διαταραχές αυτιστικού τύπου.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η δυνατότητα διαχείρισης και αξιοποίησης των ακινήτων του πρώην Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δόθηκε στο Υπουργείο Υγείας με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου