ΛΑΡΙΣΑ

Σύλληψη αντιεξουσιαστή στη Λάρισα

σύλληψη-αντιεξουσιαστή-στη-λάρισα-295255

Σε προσαγωγές 25 ατόμων και μία σύλληψη προχώρησε χθες η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Πρόκειται για άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τη Θεσσαλονίκη, που είχαν μεταβεί στο Δομοκό για να διαμαρτυρηθούν κατά των φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Κατά την επιστροφή τους, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται ότι διερχόμενοι από τα Φάρσαλα, έσπασαν μια τζαμαρία των γραφείων της Χρυσής Αυγής (φωτό πάνω) και κατέβασαν μια σημαία του κόμματος.

Η αστυνομία σταμάτησε έξω από τα Φάρσαλα το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν και προχώρησε στις προσαγωγές και τη σύλληψη. Αργά τα βράδυ έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης είχαν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα διαμαρτυρόμενα για τη σύλληψη του ομοιδεάτη τους.

Παρών ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γελαλής, ο οποίος μιλώντας στην «ΕτΔ» έκανε λόγο για πολιτική δίωξη με σκοπό την τρομοκράτηση όσων έχουν διαφορετική άποψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λεωφορείο των αντιεξουσιαστών σταμάτησε πρώτα ένα ΙΧ αυτοκίνητο (τοποθετώντας το κάθετα στο δρόμο) στο οποίο επέβαιναν χρυσαυγίτες και στη συνέχεια έσπευσαν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις.

Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 40 περίπου άτομα, τα οποία ισχυρίστηκαν ότι δεν έκαναν στάση στα Φάρσαλα (ζητήθηκε επί τούτου να ελεγχθεί ο ταχογράφος του οχήματος), ενώ για το συλληφθέντα τον οποίο φέρεται ότι αναγνώρισαν Χρυσαυγίτες να στηρίζει άλλον στους ώμους του για να σπάσει την τζαμαρία των γραφείων, υποστηρίχθηκε ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς έχει μεταλλική λάμα στο πόδι του.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε χθες στην εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος του δίωξη.

Στο μεταξύ, άγριο κυνηγητό εξελίχθηκε στα χωράφια, έξω από τις φυλακές του Δομοκού, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και MAT κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή, κατά της μετατροπής των φυλακών, σε υψίστης ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ήθελαν να πλησιάσουν τις φυλακές Δομοκού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

Εφ. Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου