Χάρης Θεοχάρης: Περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών

Τελευταία ενημέρωση: 2014-05-06, 12:03:16
Χάρης Θεοχάρης: Περαιτέρω αυτοματοποίηση υπηρεσιών

Στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη με το κράτος στοχεύει το υπουργείο Οικονομικών, που μέχρι το τέλος του 2014 θα προχωρήσει στην αυτοματοποίηση υπηρεσιών για θέματα όπως οι ταυτότητες, οι ενάρξεις επαγγελμάτων, οι αυτοψίες.

Σε πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στη Λάρισα παρουσία του Γενικού Γραμματέας Εσόδων Χάρη Θεοχάρη έγινε ενημέρωση για το νέο οργανόγραμμα της γραμματείας, ενώ επισημάνθηκε ότι απώτερος σκοπός του υπουργείου είναι οι ουσιώδεις έλεγχοι.

Ο κ. Θεοχάρης διέψευσε δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος σχετικά με την πορεία των εσόδων, εξαιτίας της αδυναμίας των Ελλήνων να αποπληρώσουν τους φόρους τους. Οι φορολογούμενοι, είπε χαρακτηριστικά, αποπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Σχετικά με το έλλειμμα στα έσοδα που παρουσιάζεται το πρώτο τρίμηνο του 2014, διευκρίνισε ότι αυτό  οφείλεται εν πολλοίς στην επιστροφή φόρου που καταβλήθηκε στους πολίτες. Σε δεύτερο βαθμό σε πρόστιμα που σχετίζονται με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε ότι υπερκαλύφθηκε ο στόχος για τα έσοδα το 2013, εκτιμώντας ότι το ίδιο θα συμβεί και το 2014.

 

 

 

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=