ΛΑΡΙΣΑ

«Ξεμένει» από αναισθησιολόγους το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

ξεμένει-από-αναισθησιολόγους-το-πα-387655

Χειρουργεία στον … ιδιωτικό τομέα ή σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, εφόσον μπορούν, θα πρέπει να αναζητήσουν οι ασφαλισμένοι που είχαν προγραμματίσει επέμβαση για το επόμενο διάστημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς, ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να «ξεμείνει» από ιατρούς – αναισθησιολόγους.

Η καθυστέρηση του υπουργείου Υγείας να καλύψει έναν μικρό αριθμό θέσεων επικουρικών ιατρών – και αυτό μετά από έντονες πιέσεις της διοίκησης – θα σημάνει πως από τα μέσα του τρέχοντος μηνός, σύμφωνα με εκτιμήσεις γιατρών, για δέκα χειρουργικές ειδικότητες θα διατίθενται τρεις χειρουργικές αίθουσες σε ημερήσια βάση, από την 1η Ιουλίου οι αίθουσες θα μειωθούν σε δύο και, αν δεν αλλάξει κάτι, από τα μέσα του ερχόμενου Ιουλίου, το ΠΓΝΛ θα διαθέτει μόνο μία αίθουσα για τα προγραμματισμένα χειρουργεία!

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά, για την επίμαχη περίοδο δεν θα είναι εφικτή η εξυπηρέτηση πολιτών (χρόνια περιστατικά) οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν προγραμματίσει χειρουργική επέμβαση.

Το πρόβλημα δεν αφορά σε όσους διαθέτουν χρήματα και κατά συνέπεια έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, προτάσσοντας την κατάσταση της υγείας τους αποφεύγοντας παράλληλα τις λίστες αναμονής και την ταλαιπωρία του ΕΣΥ.

Το πρόβλημα αφορά σε όσους δεν διαθέτουν χρήματα προκειμένου να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές και κέντρα και οι οποίοι, θα πρέπει να … περιμένουν πότε θα γίνουν οι προσλήψεις επικουρικών γιατρών (αναισθησιολόγων).

Το πρωτοφανές της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι … το επόμενο διάστημα το ΠΝΛ θα διαθέτει ελεύθερα χειρουργικά τραπέζια, θα διαθέτει χειρουργούς αλλά όχι και αναισθησιολόγους!

Ελευθερία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου