ΛΑΡΙΣΑ

Αιολικά πάρκα στη Λάρισα από Κοπελούζο – Μυτιληναίο

αιολικά-πάρκα-στη-λάρισα-από-κοπελούζ-415112

Οι όμιλοι Μυτιληναίου και Κοπελούζου και η πολυεθνική Enercon, θα λάβουν ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές για να «επενδύσουν» στα αιολικά πάρκα σε Λάρισα, Αγρίνιο, Πάρο, Νάξο, Δελφούς και Βόνιτσα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πέρασε στη Βουλή πριν από λίγες μέρες, Κοπελούζος -Μυτιληναίος θα μοιραστούν το 50% και το άλλο 50% η γερμανική πολυεθνική Enercon, ενώ με 93.149.945 ευρώ θα ενισχυθούν οι επενδυτές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές έχει καταθέσει εναντίον της Enercon αγωγή, με την κατηγορία της δόλιας εξαπάτησης για υπερκοστολόγηση της σύμβασης για 9 αιολικά πάρκα στο Αιγαίο.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης ενώ η Ηρώ Διώτη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, υπογράμμισε ότι «η συγκεντροποίηση των ΑΠΕ σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διαχρονικά έχουν λάβει ιλιγγιώδη ποσά ως επιδοτήσεις, χαριστικές χαμηλές «ταρίφες» και επίσης χαριστικές ρυθμίσεις σε διάφορα νομοσχέδια που έχουν κατά καιρούς κατατεθεί είναι ένα σχέδιο, το οποίο εκτελείται με ευλάβεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου