ΛΑΡΙΣΑ

Ε.Κ. Λάρισας: Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία των ανέργων στα 5μηνα

ε-κ-λάρισας-να-σταματήσει-τώρα-η-κοροϊ-470271

Συνεχίζονται οι καταγγελίες προς το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, ανέργων που έκαναν αίτηση να προσληφθούν στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, και ενώ είναι επιτυχόντες και βρίσκονται στους οριστικούς πίνακες του ΟΑΕΔ, οι επιβλέποντες φορείς, δηλαδή οι εργοδότες (Περιφέρεια, Δήμοι, ΕΟΠΥΥ, κλπ), αρνούνται να τους τοποθετήσουν στην εργασία τους.

Υπάρχουν φορείς που αλλάζουν αυθαίρετα τις ειδικότητες, άλλοι φορείς ζητούν ετεροχρονισμένα νέα δικαιολογητικά, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες στα προγράμματα να βρίσκονται συνεχώς στον αέρα.

Παράλληλα πολλοί εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την ίδια στιγμή που εργάζονται κανονικά ή ακόμα και αυτοί που τέλειωσε το πρόγραμμα και απολύθηκαν.

Η ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση βαραίνει πρωτίστως την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, το Υπουργείο Εργασίας, αλλά και τους φορείς (Περιφέρεια, Δήμοι, κλπ), που συμμετέχουν σ’ αυτά τα προγράμματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, απαιτεί να σταματήσει εδώ και τώρα η κοροϊδία των ανέργων.

Καλεί όλους όσους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, να έρθουν στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να οργανώσουμε την αντίδρασή μας, απέναντι σ’ αυτή την αδικία και παρανομία.

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410 250708, 532459.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου