ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Σε τραγική κατάσταση η υγεία του Σπύρου Στρατούλη

λάρισα-σε-τραγική-κατάσταση-η-υγεία-το-507166

Δυο μήνες απεργίας πείνας συμπληρώνει ο κρατούμενος των φυλακών Λάρισας

Άμεσα πλέον κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου των φυλακών Λάρισας και απεργού πείνας από τις 11 Νοεμβρίου 2013, Σπύρου Στρατούλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η επιτροπή αλληλεγγύης.

Ετσι, μαθαίνουμε ότι έχει ήδη χάσει 20 κιλά σωματικού βάρους, ενώ αντιμετωπίζει ήδη πιθανές βλάβες σε ζωτικά όργανα, έντονη ζάλη και αδυναμία, ταχυκαρδία, απώλεια όρασης, τρόμο των άνω άκρων, αδυναμία συγκέντρωσης και διαταραχές μνήμης. Η σωματική και διανοητική του κατατονία ως απόρροια της αποχής από τη σίτιση είναι εξάλλου εμφανής εδώ και αρκετές μέρες γεγονός που έχει καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη ακόμα και την επικοινωνία με το κίνημα αλληλεγγύης.

Εξίσου χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την μεταγωγή του στο νοσοκομείο στις 6 Ιανουαρίου, ο ίδιος απαίτησε να επιστρέψει στο κελί του στις φυλακές Λάρισας, καθιστώντας ακόμα περισσότερο επισφαλή την κατάστασή του.

Οι έχοντες το πεπόνι και το μαχαίρι είναι φανερό ότι οφείλουν άμεσα να επιδείξουν τον ανθρωπισμό τους και να ενεργήσουν τα δέοντα…

onlarissa.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου