ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Πωλητής «μαϊμού» έκλεψε 3.500 ευρώ από ηλικιωμένη

λάρισα-πωλητής-μαϊμού-έκλεψε-3-500-ευρώ-516656

Με τον χειρότερο τρόπο «έφυγε» το 2013 για μια ηλικιωμένη γυναίκα στην κοινότητα Αμπελάκια της Λάρισας. Ο άγνωστος νεαρός που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προσποιούνταν ότι πωλούσε χαρτικά και άλλα είδη για το σπίτι. Όμως, στόχο είχε τις οικονομίες της, τις οποίες άρπαξε.

Κατά την διάρκεια της συναλλαγής, ο δράστης άρπαξε μέσα από τα χέρια της γριούλας το πορτοφόλι της που περιείχε 3.500 ευρώ και βγήκε τρέχοντας έξω. Χώθηκε σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε αφήσει απ’ έξω και εξαφανίστηκε. Όμως, τα δακτυλικά αποτυπώματα που άφησε στο σπίτι της ηλικιωμένης αποκάλυψαν την ταυτότητά του. Πρόκειται για έναν 25χρονο τσιγγάνο, ο οποίος αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Κωμικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στην Κατοχή Αιτωλικού, όταν οι γείτονες μιας 38χρονης που έλειπε από το σπίτι της είδαν τέσσερις τσιγγάνες να παραβιάζουν την πόρτα και να εισβάλλουν στο εσωτερικό. Παρά τις φωνές τους, οι δράστιδες ηλικίας 42, 34, 30 και 20 χρόνων πρόλαβαν να αρπάξουν τα αξίας 8.000 ευρώ κοσμήματα της ιδιοκτήτριας και να τραπούν σε φυγή.

Όμως, καταδιώχθηκαν από τους περίοικους και πέταξαν στο δρόμο μέρος των κλοπιμαίων για να τους αναγκάσουν να σταματήσουν. Παρ’ όλα αυτά, τις ακινητοποίησαν αστυνομικοί οι οποίοι τις υπέβαλαν σε σωματική έρευνα και βρήκαν κρυμμένα στα ρούχα τους όλα τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία επιστράφηκαν στην ιδιοκτήτριά τους. Οι τέσσερις γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου κατηγορούμενες για κλοπή κατά συναυτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου