ΛΑΡΙΣΑ

Με νέα μηχανήματα εξοπλίζονται Τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσκομείου

με-νέα-μηχανήματα-εξοπλίζονται-τμήμα-549149

Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό νέας τεχνολογίας αποκτά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μέσω του ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 228.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για το Νεογνολογικό Τμήμα, την Κεντρική Αποστείρωση και το Εργαστήριο Παθολογικής ανατομίας και Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας», το οποίο πήρε την έγκριση υλοποίησης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ η αιρετή Περιφέρεια σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ και τις διοικήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλίας, επιθυμούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές τους, να τα κάνουμε αποδοτικότερα και πιο λειτουργικά. Εξοπλίζουμε και αναβαθμίζουμε τη δημόσια υγεία, με στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας προς το κοινωνικό σύνολο».

Ο διοικητής των διασυνδεδεμένων Πανεπιστημιακού και Γενικού νοσοκομείων Λάρισας κ. Θανάσης Μητσιός δήλωσε τα εξής: «Θα ήθελα να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση, σαν διοικητής των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, που επιτέλους υλοποιείται μία σειρά έργων στα νοσοκομεία, που εμπεριέχουν την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων μηχανημάτων ή την αγορά καινούργιων μηχανημάτων, που δεν υπήρχαν. Πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτό θα βοηθήσει να βελτιωθεί το επίπεδο της προσφερόμενης υγείας και στο νομό αλλά και στην περιφέρεια».

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του ότι ο εξοπλισμός είναι παλαιάς τεχνολογίας και κυρίως μεγάλης ηλικίας και ειδικότερα υστερεί όσον αφορά το νεογνολογικό τμήμα, αλλά και το Εργαστηρίο Παθολογικής Ανατομίας

Η υλοποίηση του έργου αυτού θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν τα δύο αυτά τμήματα και να βοηθήσει στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση όλων των ασθενών.

larisanew.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου