ΛΑΡΙΣΑ

Διεθνείς αγώνες ορειβατικού σκι στον Όλυμπο

διεθνείς-αγώνες-ορειβατικού-σκι-στον-549160

Σημαντικοί αγώνες ορειβατικού σκι πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο στον Όλυμπο, με το βλέμμα στη διεκδίκηση του παγκοσμίου κυπέλου το 2015.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που είχαν μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας (ΧΟΣΕ) με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ρένα Καραλαριώτου, Μαρία Μαμάρα και Γιώργο Καλτσογιάννη και τους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Χρήστο Καλομπάτσιο και Θανάση Παιδή.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η προετοιμασία του φακέλου της υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλου το 2015, αλλά και η προετοιμασία για τους δυο αγώνες του Μαρτίου του 2014, δηλαδή τον 2ο διεθνή αγώνα ορειβατικού σκι και το 3ο πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδων ορειβατικού σκι. Παράλληλα αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε και το θέμα της πρόσβασης στα συρόμενα λιφτ και την τοποθεσία έναρξης του αγώνα, που αυτή τη στιγμή γίνεται μέσα από τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου του ΚΕΟΑΧ. Εξετάζεται η λύση της δημιουργίας παράπλευρης πρόσβασης στα όρια του στρατοπέδου, που δεν θα εμποδίζει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και θα διευκολύνει την πρόσβαση στις κορυφές του Ολύμπου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια με τον χιονοδρομικό ορειβατικό σύλλογο των νέων ανθρώπων της Ελασσόνας, με το Δήμο της Ελασσόνας και με τη συνδρομή της ελληνικής ορειβατικής και χιονοδρομικής ομοσπονδίας, για να διοργανώσουμε, ένα πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ορειβατικού σκι στον Όλυμπο, πράγμα το οποίο και πετύχαμε. Τη δεύτερη χρονιά μαζί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα έγινε και ένας διεθνής αγώνας. Φέτος για τρίτη φορά διοργανώνουμε το Μάρτιο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαζί με διεθνή αγώνα, αλλά ταυτόχρονα διεκδικούμε και σήμερα συμφωνήσαμε να καταθέσουμε από κοινού την πρόταση για τη διοργάνωση του παγκοσμίου κυπέλλου ορειβατικού σκι στον Όλυμπο. Ευελπιστούμε και αισιοδοξούμε να πετύχουμε για αυτό και ενώσαμε τις δυνάμεις μας ως Περιφέρεια με τα νέα τα παιδιά, γιατί χωρίς προσπάθεια ποτέ κανείς δεν πετυχαίνει και ανεβάζουμε τον πήχη. Διεκδικούμε και πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, γιατί ήδη οι κριτικές μέχρι σήμερα ήταν άριστες από τους διεθνείς αξιολογητές».

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κα Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Μετά την επιτυχή διοργάνωση τα δύο τελευταία χρόνια του πανελληνίου πρωταθλήματος ορειβατικού σκι, που κάναμε στον Όλυμπο μαζί με τον ορειβατικό – χιονοδρομικό σύλλογο Ελασσόνας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και το βήμα αυτό είναι να διεκδικήσουμε το παγκόσμιο κύπελλο σε ένα βουνό διεθνούς φήμης, σε ένα βουνό, που είναι γνωστό σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Δείχνουμε καθαρά, ότι βήμα-βήμα χτίζουμε μια καινούρια διαδικασία θέλοντας να κάνουμε γνωστό τον Όλυμπο, όχι μόνο για το φυσικό του περιβάλλον και την ιστορία του, αλλά και την δυνατότητα, που έχει κανείς, να κάνει ορειβατικό σκι και πολλές άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες. Ελπίζουμε να είμαστε τυχεροί σε συνεργασία με τον χιονοδρομικό σύλλογο Ελασσόνας, ώστε να καταφέρουμε να διοργανώσουμε το παγκόσμιο κύπελλο και να είστε σίγουροι, πως θα είναι από τους καλύτερους αγώνες, που έχουν γίνει».

Ο πρόεδρος του ΧΟΣ Ελασσόνας κ. Γεώργιος Τριανταφύλλου, υπογράμμισε: «Φέτος όπως και πέρσι θα διοργανώσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα για το διεθνή αγώνα του 2014. Θα είναι και ένα test event για την ανάληψη του παγκοσμίου κυπέλλου, που θα γίνει το 2015 και ευελπιστούμε, ότι όλα θα πάνε καλά. Μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα καταθέσουμε την αίτηση στη διεθνή ομοσπονδία για το παγκόσμιο κύπελλο η οποία μας έχει βαθμολογήσει με άριστα για τους 2δυο προηγούμενους αγώνες. Η Περιφέρεια σε αυτό μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ τόσο πέρυσι όσο και φέτος και πιστεύω όλα να πάνε καλά».

Τα μέλη της ΕΟΟΑ και του ΧΟΣ βράβευσαν τον κ. Αγοραστό και την κα Καραλαριώτου για την προσφορά τους στην ανάπτυξη του αθλήματος, τονίζοντας ότι οι αγώνες αυτοί είναι μια μοναδική ευκαιρία για την τόνωση του τουρισμού στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη, ο έφορος ορειβατικού σκι της ελληνικής ομοσπονδίας ορειβασίας και αναρρίχησης κ. Βασίλειος Βουτσινάς, το μέλος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας και εκπρόσωπος των Ελλήνων διασωστών κ. Στέφανος Γκατζιούρας και η γεν. γραμματέας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας κα. Δήμητρα Χριστοπούλου.

kosmoslarissa.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου