ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: Ιδιοκτήτης πρατηρίου διακινούσε παράνομα φιάλες υγραερίου

λάρισα-ιδιοκτήτης-πρατηρίου-διακινο-560169

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, λίγο έξω από τη Λάρισα, ένας 58χρονος, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 65χρονου, για τα αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί οργάνωσης αγοράς πετρελαιοειδών και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας καταγγέλθηκε ότι το συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων εμπορεύεται φιάλες υγραερίου, που εμφιαλώθηκαν παράνομα με το λογότυπο της συγκεκριμένης εταιρείας, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνα στο συγκεκριμένο πρατήριο υγρών καυσίμων, κατά την οποία βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του πρατηρίου, καθώς και στο Ι.Χ. φορτηγό του ιδιοκτήτη και κατασχέθηκαν:

  • 963 φιάλες υγραερίου, διαφόρων χωρητικοτήτων, οι οποίες σφραγίστηκαν με πλαστικά πώματα ασφαλείας και συρρικνωτικές μεμβράνες με το λογότυπο επώνυμης εταιρείας,
  • 112 πλαστικά πώματα ασφαλείας, με το λογότυπο επώνυμης εταιρείας
  • 2 ηλεκτρικά σεσουάρ μαλλιών, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την συρρίκνωση και προσαρμογή των μεμβρανών στα πώματα ασφαλείας,
  • 1 παραποιημένος – πλαστός συρρικνωτής μεμβράνης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω φιάλες εμφιαλώθηκαν παράνομα προχθές (27-11-2013) σε εγκαταστάσεις εταιρείας εμφιάλωσης υγραερίου στη Λαμία, ιδιοκτησίας του 65χρονου.

Οι κατασχεμένες φιάλες υγραερίου αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο της επώνυμης εταιρείας πετρελαιοειδών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

larissanet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου