ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κρατούν αθλητή παρά τη θέλησή του!

κρατούν-αθλητή-παρά-τη-θέλησή-του-119411
Εναν 12χρονο αθλητή της κολύμβησης κρατά, την ώρα που ο ίδιος και οι γονείς του επιθυμούν τη μεταγραφή του σε άλλο σωματείο, ο ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι γονείς του ανήλικου αθλητή απευθύνθηκαν με επιστολή τους στο σωματείο και εξήγησαν τους λόγους για τους οποίους το παιδί ήταν αδύνατο να συνεχίσει να αθλείται στον ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Οι γονείς ζήτησαν από τη διοίκηση του σωματείου να υπάρξει διευκόλυνση με τη χορήγηση της αιτούμενης μεταγραφής, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την άθλησή του.
Μία ημέρα μετά από την κατάθεση της αίτησης, οι γονείς έλαβαν την απάντηση των δύο σειρών και στην ουσία ένα ξερό «όχι» από το σωματείο, καθώς δεν εξηγούνταν οι λόγοι, για τους οποίους το Δ.Σ. του Ομίλου αποφάσισε να μη γίνει δεκτή η αίτηση μεταγραφής του 12χρονου στο ΝΟΒΑ.
Οι γονείς, ωστόσο, με την επιστολή τους προς τον Όμιλο είχαν επισημάνει ότι για την ένταξη του 12χρονου αθλητή στο ΝΟ Βόλου Αργοναύτες συντρέχουν σοβαροί λόγοι, που καθιστούν αδύνατη πλέον την παραμονή και τη συνέχιση της άθλησής του στον ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Τους λόγους αυτούς -ψυχολογικούς, οικονομικούς κ.α.- τους είχαν θέσει υπόψη του προπονητή και της εφόρου του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Επιπλέον, οι γονείς είχαν ενημερώσει τη διοίκηση ότι στο ΝΟΒΑ μεταγράφεται και ο μικρός γιος τους, επισημαίνοντας ότι για λόγους αδελφικής αλληλεγγύης, καλύτερης εποπτείας των δύο παιδιών τους και εξοικονόμηση χρόνου και εξόδων, επιβάλλεται η συνάθληση των δύο αδερφών στο ίδιο σωματείο. Η αίτηση συνάντησε την άρνηση της διοίκησης του ΟΕΑ/ΝΑΒ.
Αγνοούν την επιθυμία του
«Τελικά τα παιδιά μας αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό, επειδή βλέπουν τους ερασιτεχνικούς συλλόγους να τα χρησιμοποιούν στον υπέρτατο βαθμό, χωρίς να βλέπουν την ψυχολογία του παιδιού», ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι γονείς του 12χρονου αθλητή.
Οι ίδιοι εξήγησαν ότι πρόσφατα ο γιος τους αποφάσισε να αλλάξει ομάδα. Βρισκόταν στον ΟΕΑ/ΝΑΒ και ήθελε να πάρει μεταγραφή στο ΝΟΒΑ, διότι όλοι οι φίλοι του ήταν εκεί. «Ο σύλλογος αρνήθηκε να δώσει το δελτίο του παιδιού. Η απόφαση που λάβαμε ήταν αρνητική, χωρίς να αιτιολογούν.
Δυστυχώς κρατάνε το παιδί μας, παρά τη θέλησή του. Ήμασταν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι τώρα. Αν γνωρίζαμε ότι το δελτίο του παιδιού δεν θα μπορούσαμε να το πάρουμε φέτος, το παιδί θα το είχαμε μεταγράψει από πέρυσι και έτσι θα εκπληρωνόταν η επιθυμία του», τόνισαν οι γονείς και πρόσθεσαν:
«Ο ερασιτεχνικός όμιλος ΟΕΑ ΝΑΒ, με πρόεδρο τον κ. Καζάκη και το διοικητικό συμβούλιο δεν θέλουν να γνωρίζουν τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού που υιοθετήθηκαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και επικυρώθηκε από τη χώρα μας το Δεκέμβριο του 1992 (άρθρο 36).
Τα συμβαλλόμενα κράτη προστατεύουν το παιδί από κάθε άλλη μορφή εκμετάλλευσης επιβλαβή για οποιαδήποτε πλευρά της ευημερίας του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (άρθρο 24).
Ορίζεται ότι: σε όλες τις πράξεις που αφορούν τα παιδιά, είτε επιχειρούνται από δημόσιες υπηρεσίες, είτε από ιδιωτικούς οργανισμούς, πρωταρχική σημασία πρέπει να δίνεται στο υπέρτατο συμφέρον του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου