ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Δεν μπορούσε να κουβαλάει την ρετσινιά»

δεν-μπορούσε-να-κουβαλάει-την-ρετσιν-163140
Χαρούμενος για την δικαίωση της Τόνιας Μαχαίρα στα πολίτικα δικαστήρια, ύστερα από την επιλογή της ΚΟΕ να την αποκλείσει ως δήθεν ντοπαρισμένη τον Ιούλιο του 2004, δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Έπρεπε να αποκατασταθεί η εικόνα της Τόνιας στην αντίληψη του μέσου φιλάθλου», τόνισε ο δικηγόρος της Ελληνίδας πρώην πρωταθλήτριας.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Μαρακάκης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6
«Είμαι σχετικά χαρούμενος, επειδή μέσα σε όλο τον χαμό, η Ελλάδα δείχνει ότι έχει δικαιοσύνη. Χρειάστηκε να περάσουν οχτώ χρόνια για να δικαιωθεί, αφού η τόνια ήταν τιμωρημένη από τον Ιούλιο του 2004 και της είχε κοστίσει τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επρόκειτο να είναι το κύκνειο άσμα της για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Ο μέσος Έλληνας φίλαθλος είχε συνδέσει την γυναικεία κολύμβηση με την Τόνια.
Όπως ο Πύρρος Δήμας και άλλοι αθλητές έκλεισαν τον κύκλο τους στην Αθήνα, έτσι ήθελε και εκείνη να πράξει ανάλογα. Την είχαν καλέσει και της ζήτησαν τη διαπίστευσή της, αφού κατά τη διάρκεια του ντόπινγκ είχε διαφωνία με τους αρμόδιους γιατρούς για ένα εντελώς άσχετο θέμα.
Η Ομοσπονδία αντί να προσπαθήσει να μαζέψει το θέμα αντ’ αυτού διέρρευσε ότι είχε προχωρήσει στη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Τα πολιτικά δικαστήρια την δικαίωσαν και ο λόγος που καθυστέρησαν είναι ότι περίμεναν να πάρει η Τόνια τα χρήματα στα χέρια της.
Το ζήτημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και της προβολής προσωπικότητας είναι καθημερινό ζήτημα. Όταν απευθύνεσαι και θίγεις ανθρώπους του βεληνεκούς της Τόνιας και δίχως να βοηθάει για την διατύπωση της αλήθειας είναι ότι αυτό προκαλεί ένα ντόμινο από συνέπειες για όλες τις πλευρές.
Αυτή τη στιγμή έχει περάσει από τον υγρό στίβο στον επιστημονικό στίβο και δεν θα μπορούσε να κουβαλάει τη ρετσινιά του ντόπινγκ, στο οποίο ποτέ δεν είχε προχωρήσει. Έχουμε ζητήσει εξηγήσεις από την αρχή στιγμή, όμως κάποιοι κώφευαν ή διέρρεαν στον Τύπο ανακρίβειες σε βάρος της αθλήτριας.

Θα ήθελα να κάνω σύνδεση με την ιστορία της Βούλας Παπαχρήστου, επειδή βγάλαμε πάλι τα μάτια μας. Έπρεπε να αποκατασταθεί η εικόνα της Τόνιας στην αντίληψη του μέσου φιλάθλου».

sport-fm.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου