ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αύριο η έναρξη της παγκόσμιας γιορτής της Συγχρονισμένης Κολύμβησης

αύριο-η-έναρξη-της-παγκόσμιας-γιορτής-191315

Στο ρυθμό του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων από αύριο ο Βόλος με την τελετή έναρξης στις 7:30 το απόγευμα στην παραλία της πόλης, μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σε μια λιτή τελετή που θα συνδέει την Αργοναυτική Εκστρατεία με τη σύγχρονη πόλη του Βόλου, θα παρελάσουν 250 αθλήτριες από 34 χώρες, ενώ η πόλη θα πλημμυρίσει από τους συνοδούς, κριτές, φίλους και συγγενείς που θα περάσουν ένα μοναδικό τετραήμερο, βιώνοντας εικόνες απαράμιλλης αισθητικής.

Κάλεσμα στους πολίτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες απηύθυναν σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Καλτσογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημ. Διαθεσόπουλος, η πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της FINA Στεφανία Τουντίνι και η Μαρία Θηβαίου, προπονήτρια της Εθνικής Ομάδας Συγχρονισμένης Κολύμβησης της χώρας μας.

Μάλιστα, ο κ. Διαθεσόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα ανέλαβε να πραγματοποιήσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων Υδατοσφαίρισης το καλοκαίρι του 2013 και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αυτό, να γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθεί επίσης στο Βόλο.

"Μοναδικό γεγονός που ενισχύει τη θέση του Βόλου στο διεθνή αθλητικό χάρτη και τονώνει την τοπική οικονομία", χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, καθώς πρόκειται για τη δεύτερη παγκόσμια διοργάνωση που γίνεται στην πόλη μέσα σε ένα χρόνο, μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στο Πόλο πέρυσι. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας πάντα θα στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις και θα διαθέτει τους ανάλογους πόρους, επισήμανε ο κ. Καλτσογιάννης, τονίζοντας ότι το Κολυμβητήριο του Βόλου ανακατασκευάστηκε πλήρως για τις ανάγκες των αγώνων. Από την πλευρά του ο κ. Διαθεσόπουλος επισήμανε, ότι στην Ελλάδα της κατήφειας και της μιζέριας ο Βόλος έρχεται ν’ αποδείξει ότι έχει τη δυναμική, τα στελέχη, τη γνώση και τους εθελοντές ώστε να διοργανώσει αθλητικά γεγονότα παγκόσμιου χαρακτήρα, κι επελέγη για άλλη μια φορά από την ΚΟΕ με τη στήριξη της FINA, γιατί διαθέτει παράδοση και διακρίσεις στο ναυταθλητισμό, είναι φιλόξενος, διαθέτει μοναδικές φυσικές ομορφιές και το δικαιούνταν μετά την απόφαση κάποιων να του αφαιρέσουν τη δυνατότητα να διεξαγάγει τους Μεσογειακούς αγώνες. Η κα Τουντίνι εξέφρασε την ικανοποίησή της για το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης και των υποδομών, ενώ η προπονήτρια Μαρία Θηβαίου εξέφρασε την ελπίδα, η ελληνική ομάδα με τις 12 αθλήτριές της, εκ των οποίων τέσσερις από το Βόλο, να πετύχει και πάλι μεγάλες διακρίσεις, όπως και στο παρελθόν, καθώς οι θυσίες αυτών των αθλητριών είναι πολύ μεγάλες.

Η είσοδος στους αγώνες είναι ελεύθερη για όλους και όλα τα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν στο Κολυμβητήριο του Βόλου, πλην αυτών της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου, που θα γίνουν στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας.

Πρόγραμμα Αγώνων

Τετάρτη 12/9/2012

10:00-13:00π.μ.: Προκριματικοί ντουέτο

7:00-9:00μ.μ.: Προκριματικοί ομαδικό

Πέμπτη 13/9/2012

10:00π.μ. – 13:00μ.μ.: Προκριματικοί σόλο

19:00-21:00μ.μ.: Προκριματικοί combo

Παρασκευή 14/9/2012

10:00 π.μ.: Φιγούρες

Σάββατο 15/9/2012

10:30π.μ. – 12:00μ.μ.: Τελικός ντουέτο

19:30μ.μ. – 21:00μ.μ.: Τελικός ομαδικό Κυριακή

16/9/2012 10:30π.μ. – 12:00μ.μ.: Τελικός σόλο

18:30μ.μ. – 20:00μ.μ.: Τελικός combo

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου