ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

37 οι χώρες που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Συγχρονισμένης Κολύμβησης στο Βόλο

37-οι-χώρες-που-θα-λάβουν-μέρος-στο-παγκό-200700

Σε 37 ανέρχεται τελικά ο αριθμός των χωρών απ’ όλο τον κόσμο, που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Νεανίδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο από 12 έως 16 Σεπτεμβρίου 2012, με συνδιοργανωτές την Παγκόσμια Κολυμβητική Ομοσπονδία (FINA), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Σύμφωνα με την οριστική λίστα που σήμερα ανακοινώθηκε, οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν με τις εθνικές τους ομάδες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης είναι: Αργεντινή, Αυστρία, Λευκορωσία, Βραζιλία, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Τσεχία, Αίγυπτος, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Μαλαισία, Μεξικό, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Περού, Ρωσία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Σλοβακία, Ελβετία, Ουκρανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και Βενεζουέλα.

Πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, μεγαλύτερης σπουδαιότητας και πολλαπλάσιας βαρύτητας από κάθε άλλο (Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων κ.α), αφού οι αποστολές των ομάδων και οι υπόλοιποι συντελεστές της διοργάνωσης – αθλήτριες, προπονητές, συνοδοί, κριτές και παράγοντες της FINA και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας – αναμένεται να φθάσουν τα 500 άτομα.

Ως εκ τούτου, η φιλοξενία του Πρωταθλήματος στο Βόλο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην προσπάθεια για τη διεθνή προβολή της πόλης, αλλά και στην αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλης οικονομικής ύφεσης. Τα μέλη των αθλητικών αποστολών αλλά και οι επισκέπτες που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες, αναμένεται όχι μόνο να δημιουργήσουν μεγάλες πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και να τονώσουν γενικότερα την αγορά, τόσο στους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης όσο και στον εμπορικό τομέα.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στην παραλία του Βόλου, στον χώρο μπροστά από το Πανεπιστήμιο, στις 20.00, και καλούνται όλοι οι πολίτες του Δήμου Βόλου αλλά και οι επισκέπτες της πόλης μας να την παρακολουθήσουν. Στο μεταξύ, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων από εθελοντές που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την επιτυχή διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής διοργάνωσης. Οι αιτήσεις υποβάλλονται καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (Γ. Δήμου – Μεταμορφώσεως, τηλ. 24210 71770 και 44268), από 09.00 – 20.00, και στα Γραφεία του ΕΑΚ (Στάδιο Βόλου, από Γορίτσα) 09.00 – 12.00 & 19.00 – 21.00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου