ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πολυνίκης ο ΝΟΒΑ με εξαιρετική εμφάνιση, κέρδισε το πανελλήνιο καλλιτεχνικής στον Βόλο

πολυνίκης-ο-νοβα-με-εξαιρετική-εμφάνι-860533

Με τον ΝΟΒΑ να αναδεικνύεται πολυνίκης σύλλογος έπεσε χθες η αυλαία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων, στην κλειστή 25άρα πισίνα του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το κύπελλο παρέλαβε η αντιπρόεδρος του ΝΟΒΑ, Μαρία Παρασκευοπούλου, από την ειδική γραμματέας της ΚΟΕ και υπεύθυνη έφορο του αθλήματος, Δέσποινα Καράμπελα, με τις Βολιώτισσες αθλήτριες, που διέπρεψαν σε μία ακόμα διοργάνωση – την τελευταία για τη φετινή αγωνιστική σεζόν- να πανηγυρίζουν μια πλούσια συγκομιδή, με τέσσερα χρυσά, πέντε αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες.

Δυναμική αρχή με δύο μετάλλια

Το αγωνιστικό πρόγραμμα, με συμμετοχή συνολικά 101 αθλητριών τις τρεις ημέρες της διοργάνωσης, είχε ξεκινήσει ήδη από την Παρασκευή με τις Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φραγκάκη στο τεχνικό ντουέτο να κατακτούν τα πρώτο χρυσό μετάλλιο για το σωματείο του Βόλου, βαθμολογούμενες με 78.5570. Ο ΝΟΒΑ στο έτερο αγώνισμα της πρεμιέρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό ομαδικό, με τις αθλήτριες του, Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φραγκάκη, Ελένη Φράγκου και Δήμητρα Τιλελή να βαθμολογούνται με 71,3179.

Εντυπωσιακή η δεύτερη μέρα

Με τη Ζωή Καράγγελου να έχει συγκομιδή 81,7570 βαθμών και να αναδεικνύεται νικήτρια στο Τεχνικό Σόλο και την Ελένη Φραγκάκη να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με 80,3204β. ο ΝΟΒΑ έκανε εντυπωσιακή αρχή στη δεύτερη μέρα της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας το «ένα δύο». Στην τρίτη θέση του συγκεκριμένου αγωνίσματος κατετάγη η Κρυσταλένια Γιαλαμά του Ωρίωνα με 78,7320β.

Ακολούθησε, για το σωματείο του Βόλου η δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Κόμπο, με τις Κωνσταντίνα – Δέσποινα Γρηγορίου, Φωτεινή Ζάρρα, Ανθή – Ιουλιανή Καλαούζη, Ζωή Καράγγελου, Ιφιγένεια Καραγιάννη, Δήμητρα Τιλελή, Ελένη Φράγγου και Ελένη Φραγκάκη, να τερματίζουν πίσω από τον ΝΟ Χανίων, βαθμολογούμενες με 76,1667.

Η δεύτερη μέρα της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με το δεύτερο «ένα δύο» για τις Βολιώτισσες πρωταθλήτριες, αφού η Ζωή Καράγγελου με 84,1667 και η Ελένη Φραγκάκη με 83,1000 πήραν την 1η και 2η θέση στον τελικό του Ελεύθερου Σόλο.

Φινάλε με 3 ακόμη μετάλλια

Χθες, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, ο ΝΟΒΑ πρωταγωνίστησε εκ νέου, κατακτώντας στον τελικό του Ελευθέρου Ντουέτου ένα ακόμα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Το Ντουέτο του Βολιώτικου συλλόγου με τις Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φραγκάκη (αναπλ. Φωτεινή Ζάρρα), με 82,0667β. κατέλαβε την πρώτη θέση. Ακολούθησαν με 78,8667β. οι Ιφιγένεια Κρομμυδάκη – Γαρυφαλιάνα Νίκου του ΝΟ Χανίων και με 77,4667β. οι Δήμητρα Τιλελή – Ελένη Φράγγου του ΝΟΒΑ (αναπλ. Ανθή Ιουλιανή Καλαούζη).

Στο τελευταίο αγώνισμα του προγράμματος, το Ελεύθερο ομαδικό, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο ΝΟ Χανίων, ενώ η ομάδα του ΝΟΒΑ, με τις Ζωή Καράγγελου, Ελένη Φραγκάκη, Ελένη Φράγγου, Δήμητρα Τιλελή, Φωτεινή Ζάρρα και Ανθή – Ιουλιανή Καλαούζη.

Την απονομή έκαναν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας και η έφορος του αθλήματος Δέσποινα Καράμπελα.

Χαλάρωση και χαμόγελα

Μετά το τέλος της τρίτης μέρας του αγωνιστικού προγράμματος, ακολούθησε GALA με επίδειξη από τα περισσότερα συμμετέχοντα σωματεία με πολύ κέφι και μπρίο. Οι αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν μετά τους αγώνες και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στην επίδειξη του γκαλά με ευρηματικές χορογραφίες.

Τσερνέτσκα: «Ικανοποιημένη

από την παρουσία των κοριτσιών»

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, η προπονήτρια του ΝΟΒΑ, Ναταλία Τσερνέτσκα σχολίασε: «Ηταν μια όμορφη διοργάνωση, γιορτή για τα σωματεία που συμμετείχαν, στο κολυμβητήριο του Βόλου. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την παρουσία των κοριτσιών, από τη στιγμή που η προετοιμασία ήταν δύσκολη λόγω και των υποχρεώσεων που είχαν πολλά από τα κορίτσια στις διοργανώσεις που έγιναν με την Εθνική ομάδα. Μπορεί οι υποχρεώσεις γι’ αυτή την αγωνιστική σεζόν να ολοκληρώθηκαν, ωστόσο ως ΝΟΒΑ δε σταματάμε να δουλεύουμε, έχοντας ξεκινήσει με προπονήσεις σε όλα τα τμήματα και στο δικό μας. Μάλιστα, ετοιμάζονται πολύ ωραία πράγματα, το επόμενο χρονικό διάστημα από τον σύλλογο».

Η προπονήτρια του ΝΟΒΑ, Ναταλία Τσερνέτσκα, με τα «χρυσά» κορίτσια της, Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου

Μάγεψαν με τις φιγούρες τους οι Βολιώτισσες αθλήτριες

Παρουσία

και από τον Μαγνησιακό

Την πρώτη συμμετοχή στη διοργάνωση κατέγραψε και ο Μαγνησιακός, με προπονητή τον Κυριάκο Τάσιο και δύο αθλήτριες να αγωνίζονται. Συγκεκριμένα, στον τελικό του Τεχνικού Σόλο, η Ευθαλία – Δέσποινα Παγώνη βαθμολογήθηκε με 72,8601 καταλαμβάνοντας τη 10η θέση και η Ιωάννα Καρτσιώτη την 29η με 58,3002β. Στο Ελεύθερο Σόλο, η Παγώνη ήταν 15η με 73.4333β.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου