ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης η Νίκη Βόλου  

στον-αυθεντικό-μαραθώνιο-κολύμβησης-893616

Ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο κολύμβησης.

Ο αγώνας περιλαμβάνει την κλασική διαδρομή των 14.5 χιλιομέτρων με αφετηρία τη νοτιότερη ακτή του Παγασητικού στο Τρίκερι και άφιξη στο βορειότερο τμήμα της Ευβοίας στο Πευκί.

Παράλληλα, θα γίνουν αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 500μ. (για παιδιά) στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

Το τμήμα κολύμβησης της Νίκης Βόλου θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, μετά από σχετική πρόσκληση, την οποία και αποδέχθηκε, και θα μεταβεί με αποστολή της ομάδας και συνοδεία γονέων και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου που θα ήθελε να λάβει μέρος.

Επιπρόσθετα, το τμήμα ποδηλασίας της Νίκης Βόλου θα τιμήσει την εκδήλωση, κάνοντας μια μαραθώνια ποδηλατική διαδρομή 104χλμ, ξεκινώντας από το άγαλμα της Αργούς στην παραλία και με άφιξη στο σημείο εκκίνησης του μαραθωνίου κολύμβησης στο νοτιότερο τμήμα του Παγασητικού, στο Τρίκερι. Εκεί θα μεταφερθούν με πλωτά μέσα και θα τερματίσουν απέναντι στο Πευκί Εύβοιας.

Δηλώσεις συμμετοχής για την αποστολή, στην κ. Πόπη Αποκρεμιώτη στο τηλ. 6947447627.

Η κολυμβητική δράση

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 θα διεξαχθεί η αυθεντική διαδρομή των 14,5χλμ. «Σκυλλίας & Υδνα», που παρέχει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στους συμμετέχοντες να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.

Οι αθλητές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Υδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας Ηρόδοτο και άλλους ιστορικούς. Οι κολυμβητές θα καλύψουν 80 στάδια ή 14,5χλμ. Την ίδια μέρα θα διεξαχθούν επίσης, οι διαδρομές των 5χλμ και 3χλμ.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 θα πραγματοποιηθούν η μαραθώνια διαδρομή των 10χλμ, ο αγώνας 1,5χλμ καθώς και η παιδική διαδρομή 500μ. Οι διαδρομές των 5χλμ, 3χλμ, 1.5χλμ και 500μ. έχουν ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί.

Η ξεχωριστή αυτή αθλητική δράση υποστηρίζεται από τη Γ.Γ.Α., Υπουργείο Πολιτισμού, ΕΟΕ, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

Ο κ. Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης, έφορος του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου, από τη μεριά του έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Γιάννη Κοντζιά και εκ μέρους του συλλόγου για την τιμή που μας κάνει. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος κολύμβησης είναι ένα γεγονός που οφείλουμε να τιμήσουμε και να αναδείξουμε όλοι με την ενεργό συμμετοχή μας. Ο αθλητισμός είναι κυρίαρχο κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας και συνώνυμο της ύπαρξης μας.

Τιμή μας η πρόσκληση συμμετοχής. Τον ευχαριστούμε και εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο του για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της πατρίδας μας.

Ο αθλητισμός σε τέτοια κλίμακα ξεπερνά τα στεγανά του κάθε συλλόγου. Το αθλητικό γεγονός συνδέει τη Μαγνησία με την Εύβοια. Είναι ιστορική μας υποχρέωση να το υποστηρίξουμε και να συνδράμουμε για την όλο και καλύτερη κάθε χρόνο εξέλιξη της διοργάνωσης.

Εχει ενημερωθεί ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου γι’ αυτή την πρωτοβουλία του τμήματος και για του χρόνου ετοιμάζουμε πολύ πιο δυναμική αποτύπωση σε πολλά νέα επίπεδα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου