ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Συνέχεια διακρίσεων για Φραγκάκη-Καράγγελου στο τεχνικό ομαδικό

συνέχεια-διακρίσεων-για-φραγκάκη-καρ-893756

Μία μέρα μετά την 4η θέση στον τελικό του Κόμπο, οι εκπρόσωποι της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης παρέμειναν πολύ ψηλά στο παγκόσμιο στερέωμα και στον τελικό του Τεχνικού Ομαδικού, του 19ου Παγκόσμιου πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Βουδαπέστη, χθες το απόγευμα.

Η Εθνική μας ομάδα, έχοντας στη σύνθεσή της τις Βολιώτισσες αθλήτριες Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου, και υπό τις οδηγίες της Βολιώτισσας προπονήτριας Βαρβάρας-Βιβής Λιθαδιώτη, κατέκτησε την 5η θέση, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ στο συγκεκριμένο αγώνισμα στην ιστορία της σε Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Η ομάδα μας με τις Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά της που είχε το θέμα «γάτες» και βαθμολογήθηκε με 87,2261 β. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κίνα με 94,7202 β., το ασημένιο η Ιαπωνία με 92,2261 β. και το χάλκινο η Ιταλία με 91,0191. Η 4η Γαλλία συγκέντρωσε 88,3558 β.

Η Δανάη Καριώρη, μέλος της ομάδας που πέτυχε αυτή τη νέα διάκριση για την Καλλιτεχνική Κολύμβηση, είχε γενέθλια χθες, καθώς έκλεισε τα 20 της χρόνια και δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Σίγουρα είναι μια ξεχωριστή μέρα γιατί η Ελλάδα δεν έχει ξανακερδίσει ποτέ τόσο υψηλή 5η θέση στο αγώνισμα του Ομαδικού σε Παγκόσμιο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες και εγώ ακόμα περισσότερο, αφού αυτό είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου. Η Ελλάδα μπαίνει στις παγκόσμιες δυνάμεις του αθλήματος και μπορεί να διεκδικήσει και μετάλλιο. Είμαστε δεμένες σαν ομάδα και θα συνεχίσουμε τη σκληρή και μεθοδική δουλειά».

Σήμερα, Τετάρτη (22/6) αγωνίζονται, το πρωί στις 11:00 η Εθνική μας ομάδα στον προκριματικό του Ελεύθερου Ομαδικού και το απόγευμα στις 17:00 η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο, όπου διεκδικεί μετάλλιο.

Επίσης χθες το μεσημέρι, οι Ευαγγελία Πλατανιώτη – Σοφία Μαλκογεώργου προκρίθηκαν στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου.

Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 89,3667 β. στον προκριματικό του αγωνίσματος και κατέλαβε την 6η θέση ανάμεσα στα 35 Ντουέτα που έλαβαν μέρος κι έτσι πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στον Τελικό που θα γίνει αύριο Πέμπτη (23/6) στις 17:00.

Την πρώτη θέση του προκριματικού πήραν οι αδελφές Γουάνγκ από την Κίνα με 94,5667 β., τη δεύτερη οι Ουκρανές Μαρίνα και Βλαντισλάβα Αλεκσίιβα με 94,0000 β. και την τρίτη οι Βολιώτισσες αδερφές Aννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, που εκπροσωπούν την Αυστρία, με 92,0667 β. και οι οποίες διεκδικούν ακόμα ένα μετάλλιο στη διοργάνωση (μετά από το χάλκινο στο Τεχνικό Ντουέτο, που κατέκτησαν την περασμένη Δευτέρα).

Στη Βουδαπέστη και οι Τσιρίκος-Τουλούδης

Το τελευταίο μέρος της ελληνικής αποστολής στη Βουδαπέστη, για το 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τις 17 Ιουνίου, αναχωρεί αύριο Πέμπτη (23/6).

Στην ουγγρική πρωτεύουσα μεταβαίνουν οι αθλητές μας στο Open Water, Aλκης Κυνηγάκης (5 & 10χλμ), Νεφέλη – Ευαγγελία Γιαννοπούλου (5 & 10χλμ) και Ηλέκτρα – Βαρβάρα Λεμπλ (4χ1.150μ.), συνοδευόμενοι από τον τεχνικό σύμβουλο του αθλήματος Σπύρο Γιαννιώτη, ενώ θα τους ακολουθήσει στις 26/6 και ο Αστέριος Δαλδογιάννης (10 & 25χλμ).

Μαζί τους, θα ενσωματωθεί και ο Δημήτρης Μάρκος (5χλμ), που βρίσκεται ήδη στη Βουδαπέστη και αγωνίζεται στην κλασσική κολύμβηση.

Με την ίδια πτήση, αύριο αναχωρούν και οι καταδύτες μας Θάνος Τσιρίκος του ΝΟΒΑ (1μ, 3μ & Σταθερά) και Θεόφιλος Αυθίνος (1 & 3μ.).

Μαζί τους μεταβαίνουν ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος και η έφορος του αθλήματος Πέπη Χαραλάμπους, ενώ την Παρασκευή (24/6) στη Βουδαπέστη πηγαίνει και ο Βολιώτης διεθνής κριτής μας και προπονητής του ΝΟΒΑ Νίκος Τουλούδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου