ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Με Βολιώτες στη Βουδαπέστη

με-βολιώτες-στη-βουδαπέστη-897084

Σε μια ζεστή και λαμπρή εκδήλωση, στο κέντρο «Nalu» στον Άλιμο, χθες Παρασκευή (10/6) το μεσημέρι, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας ξεπροβόδισε τα μέλη της πολυπληθούς αποστολής των αθλημάτων της (του υγρού στίβου), που θα μας εκπροσωπήσουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης από 18/6 – 3/7 και ανάμεσά τους βρίσκονται και Βολιώτες.

Οικοδεσπότες της εκδήλωσης -η οποία λειτούργησε και ως media day, με την παρουσία πολλών εκπροσώπων του Τύπου-, ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, ενώ παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

Τις ομάδες της υδατοσφαίρισης συνόδευαν ο Βολιώτης ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος και ο συνεργάτης του Τάσος Σχίζας, η Αλεξία Καμμένου και ο συνεργάτης της Τάσος Πυρπιρής, της κολύμβησης και του Open Water οι Βαγγέλης Κοζομπόλης, Άκης Οικονόμου, Τάσος Καράμπελας και ο Παναγιώτης Βελέντζας και της Καλλιτεχνικής η Αναστασία Γκούτσεβα με τη Βολιώτισσα συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος τόνισε: «Σας καλωσορίζουμε σε αυτήν την εκδήλωση που έχει σκοπό την επαφή των εκπροσώπων του Τύπου με τα μέλη των Εθνικών μας ομάδων εν όψει της αναχώρησής τους και της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ευχαριστούμε όλους τους δημοσιογράφους για την παρουσία σας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, που μας τιμά. Ευχαριστούμε φυσικά και τους αθλητές, τις αθλήτριές μας και τους προπονητές, αλλά και τους εκπροσώπους των χορηγών, που μας τιμούν επίσης με την παρουσία τους.

Δίπλα μου είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης, που θα είναι αρχηγός της αποστολής, της πολυπληθέστερης που έχει στείλει ποτέ η ΚΟΕ σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάντα με τον σχεδιασμό των συνεργατών μου στο Δ.Σ. και του γενικού διευθυντή Γιάννη Γιαννουρή.

Συνοδοί των ομάδων, εξάλλου, θα είναι μέλη του ΔΣ, παλιοί διακεκριμένοι αθλητές, όπως η Εύη Μωραϊτίδου, η Κέλλυ Αραούζου, η Δέσποινα Καράμπελα.

Οι πρωταγωνιστές αθλητές, που αγκαλιάζουμε πάντα με αμέριστη φροντίδα, και οι προπονητές τους, είναι στη διάθεσή σας και αυτή η πολύ καλή σχέση που έχουμε αναπτύξει εδώ και έναν χρόνο εύχομαι να συνεχιστεί και στο μέλλον».

Η Ελλάδα, με 59 συνολικά αθλητές και αθλήτριες, 6 Εθνικών μας ομάδων, θα εκπροσωπηθεί στο μεγάλο ραντεβού της ουγγρικής πρωτεύουσας, με την κολύμβηση (15 αθλητές/τριες), την υδατοσφαίριση ανδρών (13 αθλητές), την υδατοσφαίριση γυναικών (13 αθλήτριες), την καλλιτεχνική κολύμβηση (12 αθλήτριες), το open water (5 αθλητές/τριες) και τις καταδύσεις (2 αθλητές).

Οι «13» του Θοδωρή Βλάχου

Την 13άδα της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών, που θα μετάσχει στο 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ανακοίνωσε χθες (10/6) ο Βολιώτης Ομοσπονδιακός τεχνικός Θόδωρος Βλάχος και σε αυτή βρίσκονται οι: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος (τερματοφύλακες), Στάθης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Σκουμπάκης, Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Κώστας Γούβης, Άγγελος Βλαχόπουλος.

Αναπληρωματικοί: Κώστας Γκιουβέτσης, Μανώλης Σολανάκης

Η Εθνική μας θα αγωνιστεί στην Α’ Φάση των αγώνων στον Όμιλο του Ντέμπρετσεν με Κροατία (21/6), Ιαπωνία (23/6) και Γερμανία (25/6).

Και Φραγκάκη-Καράγγελου

Ανάμεσα στις 12 αθλήτριες της Εθνικής ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, βρίσκονται και οι δύο Βολιώτισσες αθλήτριες του ΝΟΒΑ, Ελένη Φραγκάκη και Ζωή Καράγγελου. Αναλυτικά οι 12 κοπέλες που θα πάνε στο Παγκόσμιο είναι οι: Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο, αναπλ. Κόμπο και Highlight), Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ελένη Φραγκάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ζωή Αγραφιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Μαρία Αλζιγκούζη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Δανάη Καριώρη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, Highligt), Αντριάνα Μισίκεβιτς (Ομαδικό Τεχνικό και ελεύθερο, Κόμπο, Highlight), Ζωή Καράγγελου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, αναπλ. Highlight), Λυδία Παπαναστασίου (Highlight, αναπλ. Κόμπο).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου