ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«Έφηβος» πρωταθλητής ετών 88 ο Βολιώτης Αθανάσιος Κραβαρίτης

έφηβος-πρωταθλητής-ετών-88-ο-βολιώτης-308331

Στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters Βετεράνων 2021, η παρουσία του Βολιώτη Αθανάσιου Κραβαρίτη, ήταν ξεχωριστή. Στα 88 του χρόνια, «έπεσε» στα 50μ. αλλά και στα 400 μέτρα ελεύθερο, με όρεξη και πάθος έφηβου. Καταχειροκροτήθηκε από όλους τους συναθλητές του, τιμήθηκε από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας για το ζωντανό παράδειγμα που δίνει σε όλους μας.

Με καταγωγή από το Βόλο, μας διηγείται τη ζωή του: «Οι πρώτες μου εικόνες και θύμησες είναι μέσα από την Κατοχή. Μου άρεσε από μικρό παιδάκι η θάλασσα και η κολύμβηση, αλλά πού μυαλό τότε για τέτοιες πολυτέλειες. Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, από το 1953-1957, ξεκίνησε ας πούμε συστηματικά, με το ελεύθερο και την πεταλούδα σαν πρόσθιο που κολυμπούσαμε τότε. Όταν σπούδαζα, πήγαινα για προπονήσεις στη Λίμνη της Βουλιαγμένης. Σταμάτησα το 1961 που μπήκα στη ΔΕΗ αλλά όταν έβρισκα την ευκαιρία, στη θάλασσα με έβρισκες…Συμμετείχα και σε αγώνες Βορείου Ελλάδας που γίνονταν. Κολυμπούσα με το Βόλο στην 4Χ200μ, τί ωραία χρόνια».

Τα χρόνια πέρασαν, ο κ. Αθανάσιος (Άθως για τους φίλους του) πήρε σύνταξη από τη δουλειά του (έφτασε μέχρι Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της ΔΕΗ), είχε κάνει οικογένεια (απέκτησε δυο κόρες και έχει πλέον και τρία εγγόνια), πλέον μπορούσε να αφιερώσει χρόνο στην κολύμβηση.

Καθημερινά, κάνει 2,5 ώρες προπόνηση την ημέρα στην ανοιχτή πισίνα για το κοινό του ΟΑΚΑ. Δεν χάνει προπόνηση, εκτός από το Σαββατοκύριακο. Εξηγεί: «Μεγάλωσα μέσα στον πόλεμο και την Κατοχή. Είχα απωθημένο πάντα την Κολύμβηση. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Προσέχω τη διατροφή μου, δεν έκανα ποτέ καταχρήσεις. Και αν θέλετε, κρατήστε και μια συμβουλή: Να μην εγκαταλείπετε ποτέ τα όνειρα σας».

πηγή: Koe.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου