ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Χάλκινες Βολιώτισσες στη Μάλτα οι Καράγγελου και Φράγκου (φώτος)

χάλκινες-βολιώτισσες-στη-μάλτα-οι-καρ-531314

Επεσε η αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής κολύμβησης Νεανίδων στη Μάλτα, με τις Ελληνίδες συγχρονίστριες να πραγματοποιούν εξαιρετικές εμφανίσεις, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και προσδοκίες για το μέλλον. Μεταξύ αυτών και οι Βολιώτισσες αθλήτριες Ζωή Καράγγελου και Ελένη Φράγκου του ΝΟΒΑ, που ως μέλη της Εθνικής ομάδας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.

Οι Ελληνίδες -μεταξύ των οποίων και οι δύο Βολιώτισσες- στον τελευταίο χρονικά τελικό του χαιλάιτ πήραν την 3η θέση και στο φινάλε της διοργάνωσης κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο, γυρνώντας από τη Μάλτα με μια εξαιρετική εμφάνιση και μία θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ελληνική ομάδα βαθμολογήθηκε με 83,4000 β. και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από τις Ουκρανία και Ισπανία, που κατέκτησαν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο αντίστοιχα. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διάκριση για τα νεαρά κορίτσια και την Εθνική ομάδα.

Με τα μετάλλια στο στήθος στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Στον τελικό του Κόμπο, οι Ελληνίδες κατετάγησαν 5ες στην Ευρώπη, με τις Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Βάγια Σταυρούλα Ελένη, Κωνσταντίνα Φιλέντα, Ελένη Φράγκου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Βασιλική Μολόζη, Δέσποινα Ταμπακάκη, Γλυκερία Ταραζά να βαθμολογούνται με 82,0000 βαθμούς. Στο ίδιο αγώνισμα το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσία (92,6000), το ασημένιο η Ουκρανία (89,9333) και το χάλκινο η Ισπανία (88,1333). Η ελληνική ομάδα, στον τελικό του Ελεύθερου Προγράμματος του Ομαδικού είχε καταταγεί 8η, καθώς βαθμολογήθηκε με 82,2333 β.

Πρωταγωνιστικό ρόλο για την ελληνική ομάδα στη διοργάνωση είχε η Βολιώτισσα Ζωή Καράγγελου, η οποία συμμετείχε, στους τελικούς του Ελεύθερου και Τεχνικού προγράμματος, τόσο στο Σόλο όσο και στο Ντουέτο. Στο τεχνικό πρόγραμμα του Ντουέτο κατέλαβε με την Ιφιγένεια Κρομμυδάκη την 7η θέση ανάμεσα σε 23 Ντουέτα από όλη την Ευρώπη, συγκεντρώνοντας 81,1462 βαθμούς. Αντίστοιχα, τα κορίτσια μας, βαθμολογήθηκαν με 82,6000 β. στο Ελεύθερο πρόγραμμα στο Ντουέτο και κατετάγησαν στην 6η θέση.

Φράγκου και Καράγγελου στη Μάλτα

Στο σόλο η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια πέτυχε ιδιαίτερα τιμητικές θέσεις στην Ευρώπη. Στο τελικό του Τεχνικού προγράμματος, η Καράγγελου εκτέλεσε όμορφα το πρόγραμμά της στο Τεχνικό (που είχε απευθείας τελικό) και βαθμολογήθηκε με 82,5904 β., κατακτώντας την 6η θέση. Την ίδια θέση κατέλαβε και στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος όπου βαθμολογήθηκε με 83,5667 β.

ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου