ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά πρώτη αθλήτρια που εμβολιάστηκε παγκοσμίως

η-βολιώτισσα-σοφία-κτενά-πρώτη-αθλήτρ-784476

Πρωτοπόρος για πολλά χρόνια στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στον αγώνα για την πρόοδο και καταξίωση του αγαπημένου της αθλήματος και με προσφορά στην ειδική αγωγή, η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά πρωταγωνιστεί και στη μάχη κατά του κορονοϊού, στην επαγγελματική της διαδρομή ως γιατρός.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν της Τεχνικής Κολύμβησης ασκεί την ιατρική στο Αττικό Νοσοκομείο, μετέχοντας στην ομάδα του καθηγητή Ευάγγελου Γιαμαρέλλου-Μπουρμπούλη, που δίνει την καθημερινή μάχη κατά του covid-19 και ταυτόχρονα εργάζεται σε ερευνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του ιού.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην πρωτοστατήσει και στην υπόθεση του εμβολιασμού ως μέσου καταπολέμησης του κορονοϊού. Ετσι, η Σοφία έγινε η πρώτη αθλήτρια παγκοσμίως που έκανε το εμβόλιο για τον covid-19.

Η 34χρονη πρωταθλήτριά μας εμβολιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου, με την ιδιότητά της του υγειονομικού και ήταν ανάμεσα στις πρώτες γιατρούς που έκαναν το εμβόλιο στην Ελλάδα, καθώς, όπως λέει η ίδια στο sports3.gr: «Ο SARS-Cov-2, μέσα σε έναν χρόνο από την εμφάνισή του, επηρέασε δραματικά τις ζωές μας παγκοσμίως. Τα συστήματα υγείας έκτοτε δοκιμάζονται συνεχώς, ανθρώπινες ζωές συνεχίζουν να χάνονται, δυστυχώς βιώνουμε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις, τόσο στην οικονομία όσο και στην καθημερινότητά μας. Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς του στάθηκε αδύνατον να ελεγχθεί με τα γνωστά πλέον σε όλους μέτρα προστασίας και η δημιουργία εμβολίων ήταν, κατά την άποψή μου, μονόδρομος έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ένα νόσημα που χαρακτηρίστηκε ως πανδημία.

Αλλωστε τα εμβόλια παρασκευάζονται ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και όπως μας δείχνει η παγκόσμια ιστορία οι πανδημίες/νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα περιορίστηκαν και εξαλείφθηκαν με τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ως εκ τούτου, με την ιδιότητα του υγειονομικού αξιοποίησα την ευκαιρία που μου δόθηκε και εμβολιάστηκα. Δεν δίστασα ούτε λεπτό. Η ημέρα του εμβολιασμού μου (2/1/2021) με γέμισε με την ελπίδα ότι η επιστήμη θα νικήσει και το 2021 θα είναι η χρονιά που θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ευελπιστώ να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να επανέλθουμε και στην αγωνιστική δράση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου