ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Eλ. Στάμου: Χρονιά δικαίωσης για τους κόπους της 18χρονης Βολιώτισσας

eλ-στάμου-χρονιά-δικαίωσης-για-τους-κό-743121

Στις προπονήσεις έχει ήδη επιστρέψει η Βολιώτισσα αθλήτρια τεχνικής κολύμβησης του Ολυμπιακού Βόλου, Ελευθερία Στάμου, που για πρώτη φορά στην καριέρα της κλήθηκε στην Εθνική ομάδα γυναικών, από τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς του αθλήματος και συμπεριελήφθη στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, που θα γίνει τον Οκτώβριο στο Λιλιάνο της Ιταλίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η Στάμου, έτσι πρόσθεσε μία ακόμα επιτυχία και δικαίωση για τους κόπους της, μετά την κορυφαία της στιγμή, τον Ιούλιο του 2019, όπου κατέκτησε δύο μετάλλια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων – Νεανίδων, που διεξήχθη στην πόλη Σαρμ – Ελ – Σέιχ της Αιγύπτου, τον Ιούλιο του 2019.

Η φετινή χρονιά δεν εξελίχθηκε, όπως συνήθως και για το χώρο του αθλητισμού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που δοκιμάζει όλον τον πλανήτη, αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια νεκρούς. Στην Ελλάδα, το lockdownτου Μαρτίου παρέλυσε τα πάντα για τουλάχιστον δύο μήνες, με αποτέλεσμα, όχι μόνο την αναβολή όλων των διεθνών διοργανώσεων αλλά και την ελλιπή προετοιμασία των αθλητών, που επανήλθαν στις προπονήσεις περί τα τέλη Μαΐου.

Για την Ελευθερία Στάμου, η καραντίνα των δύο μηνών συνοδεύτηκε από σκληρή προπόνηση εκτός νερού, με την 18χρονη κολυμβητήρια να προσπαθεί όσο μπορεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τη φυσική της κατάσταση. Η Βολιώτισσα αθλήτρια του Γρηγόρη Μαντά κολύμπησε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας δύο φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 200μ και 400μ διπλά πέδιλα γυναικών, ενώ κατέλαβε την τρίτη θέση στα 100μ διπλά πέδιλα.

Οι επιδόσεις της αυτές, την έφεραν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε Εθνική ομάδα και για πρώτη στην Εθνική γυναικών, γεγονός για το οποίο δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ: «Μπορεί να τελειώνει η ξεκούραση για εμένα,παρ’ όλα αυτά χαίρομαι πολύ που με επέλεξαν για τρίτη χρονιά στην εθνική ομάδα, καθώς νιώθω ότι είναι μια δικαίωση για τη σκληρή δουλειά. Ξεκίνησα προπόνηση και την προετοιμασία μου ώστε να βρω ξανά την φόρμα μου. Είναι δύσκολη χρονιά για όλους και ελπίζω η κατάσταση με τον κορονοϊό να επιτρέψει να γίνουν οι αγώνες».

Αναφερόμενη στις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και τις προσωπικές τις επιδόσεις,η 18χρονη Στάμου, που θα ανοίξει τα φτερά της και θα φοιτήσει στο ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, σημείωσε: «Το πρωτάθλημα ήταν πολύ διαφορετικό σαν διοργάνωση καθώς υπήρχε ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο για τον ιό. Οι επιδόσεις μου δεν ήταν αρκετά ικανοποιητικές, αλλά δεδομένου της κατάστασης και του γεγονότος ότι μείναμε δύο μήνες εκτός προπόνησης, δεν περίμενα κάτι καλύτερο,αφού είναι δύσκολο τουλάχιστον για μένα να επανέλθω γρήγορα στο επίπεδο που ήμουν πριν.. Γι’ αυτό τώρα πρέπει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά όσο χρόνο έχω ώστε να έχω μια αξιέπαινη προσπάθεια στο πανευρωπαϊκό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου