ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Επιστρέφουν και στις πισίνες από σήμερα οι Βολιώτες

επιστρέφουν-και-στις-πισίνες-από-σήμε-66174

Στις επάλξεις επιστρέφουν από σήμερα και οι Βολιώτες κολυμβητές άνω των 13 ετών, μιας και προς χρήση δίνονται τόσο το Κολυμβητήριο του ΕΑΚ, όσο και της Νέας Ιωνίας, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Ανδρέας Ζέρβας επεσήμανε πως: «Ολα είναι έτοιμα, όλα τα κλειστά γήπεδα έχουν δοθεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα στις ομάδες, εκτός από τα κολυμβητήρια, που ανοίγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί μετά από την απαραίτητη συντήρηση που πραγματοποιήθηκε» και πρόσθεσε: «Ακόμα όλοι οι σύλλογοι δεν έχουν δηλώσει την επιστροφή τους, υπάρχουν όμως άλλοι σύλλογοι που αθλούνται στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, στο τένις και στο βόλεϊ. Το χάντμπολ για παράδειγμα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».

Πλέον, από σήμερα θα είναι στην πισίνα και όλοι οι κολυμβητικοί σύλλογοι, οι οποίοι έχουν στείλει στην υπηρεσία του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζονται, που είναι η λίστα με εκείνους που θα βγαίνουν και θα μπαίνουν, μαζί με τους προπονητές, τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις, ενώ έχουν συμπληρώσει το ιατρικό τους ιστορικό και οι αθλητές και το τεχνικό προσωπικό, με τον κ. Ζέρβα να προσθέτει:

«Ολα βαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι σύλλογοι δήλωναν όλη την προηγούμενη εβδομάδα για τις μέρες που θα μπαίνουν και θα βγαίνουν στις πισίνες και τις ώρες, ενώ πολλοί το κάνουν και καθημερινά, στέλνοντας αποβραδίς τις ώρες και ημέρες που θέλουν, ενώ ως ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ προωθούμε τα αιτήματά τους στην αρμόδια υπηρεσία και δίνεται έγκριση».

Οσον αφορά τις κολυμβητικές εγκαταστάσεις, θα υπάρχει μία είσοδος και μία έξοδος, ώστε να μπορεί να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, από υπαλλήλους – φύλακες του Δήμου και του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Τα κολυμβητήρια ανοίγουν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ωστόσο οι περισσότερες ομάδες, έχουν δηλώσει τη χρήση τους από το μεσημέρι και μετά.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση της πισίνας από το κοινό, αυτή δεν είναι ακόμη διαθέσιμη, μιας και το άνοιγμα των κολυμβητηρίων ισχύει για αθλητές που μετέχουν σε πανελλήνιους αγώνες και κυνηγούν εθνικές, ευρωπαϊκές ή παγκόσμιες διακρίσεις και για αθλητές της Εθνικής ομάδας και για αθλητές σωματείων.

  • Επίσης επιτρέπεται η χρήση των κολυμβητηρίων, για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον απαιτείται κατά περίπτωση η παρουσία συνοδού.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και να προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

• Για υποψηφίους σε ΤΕΦΑΑ, Στρατιωτικές Σχολές κλπ οι ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις και τα κλειστά Γυμναστήρια. Τα κολυμβητήρια μία εβδομάδα αργότερα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν και βεβαίωση της Σχολικής Μονάδας, σχετικά με τη δήλωσή τους για τις συγκεκριμένες Σχολές.

Τα υπαίθρια αθλητικά Κέντρα και Πάρκα δεν συμπεριλαμβάνονται στην διαδικασία επαναλειτουργίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων, κερκίδων, κυλικείων, αποτρέπεται η χρήση τουαλετών και γενικότερα τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο έχει ανακοινωθεί.

Τα Αθλητικά Σωματεία μπορούν να κάνουν χρήση της εγκατάστασης κατόπιν κατάθεσης κατάστασης συγκεκριμένων αθλητών (ονοματεπώνυμο και έτος γέννησης) και συνεννόησης με την Δ/νση Αθλητισμού για σωστό προγραμματισμό, στο e-mail [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου