ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Αφήνει το 2019 για νέες επιτυχίες

αφήνει-το-2019-για-νέες-επιτυχίες-256847

Πάτησε Ελλάδα έπειτα από 25 μέρες παραμονής στη Γαλλία, όπου συμμετείχε σε προπονητικό καμπ η Βολιώτισσα κολυμβήτρια Στελλίνα Απλαντή, συμμετέχοντας μάλιστα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και στα 27α Αλεξάνδρεια στη Θεσσαλονίκη, ώρες μετά την επιστροφή της.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το μίτινγκ, που συνδιοργανώθηκε από την ΚΟΕ, τον ΠΑΟΚ και την Περιφερειακή Επιτροπή Κεντροδυτικής Μακεδονίας της Ομοσπονδίας, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Αθανασίου Χατζηγεωργίου, σημαντικού παράγοντα του Δικεφάλου του Βορρά. Η Απλαντή, δεδομένων των απαιτητικών προπονήσεων ολόκληρου του προηγούμενου διαστήματος με δυνατές προπονήσεις είχε εξαιρετική παρουσία κολυμπώντας σχεδόν στα ρεκόρ της, στην τελευταία για το 2019, αγωνιστική υποχρέωσή της.

Μετάλλιο… ψυχολογίας

Το 2019 για τη Βολιώτισσα κολυμβήτρια ήταν ιδιαίτερα θετική χρονιά, με σπουδαιότερη επιτυχία την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άθλημα της ανοικτή θάλασσα, στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες της Πάτρας. Η Ελληνική τριάδα με τον Δημήτριο Μανιό, τον Γεώργιο Αρνιακό και την Στελλίνα Απλαντή είχε τερματίσει στην τρίτη θέση, με επίδοση 1:08:57.00 και ανέβηκε στο τρίτο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Εκείνη η περίοδος περιελάμβανε καθημερινές προπονήσεις, με την κολυμβήτρια του Ολυμπιακού να μην μπορεί να ξεκουραστεί, αφού οι προπονήσεις ήταν καθημερινές, με την Εθνική ομάδα να προετοιμάζεται στα κολυμβητήρια της Γλυφάδας και του Αγ. Κοσμά.

Η Απλαντή, αναφερόμενη στο δύσκολο καλοκαίρι, που της χάρισε πάντως τη σπουδαία διάκριση σημείωσε: «Όταν βγαίνεις έξω και αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Εθνικής, δε μπορείς να σκέφτεσαι τις διακοπές. Σίγουρα πιέζεσαι, ψυχολογικά κυρίως, όμως όταν έχεις ένα στόχο τα αφήνεις όλα στην άκρη».

«Ζορίστηκα πολύ», τονίζει η 22χρονη κολυμβήτρια: «Είχα αγχωθεί γιατί ήξερα ότι εγώ θα κρατήσω στο λαιμό μου τα αγόρια, ήξερα ότι αν δεν πάω γρήγορα δε θα μπαίναμε στα μετάλλια. Συνεργαστήκαμε άψογα με τα αγόρια, με βοήθησαν και πολύ. Εξάλλου γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον, κολυμπάμε μαζί. Ηταν πολύ ωραία εμπειρία, πολύ ωραίο σκηνικό. Ημασταν πολύ ικανοποιημένοι, ξέραμε ότι η σκυτάλη είναι η ευκαιρία μας και εν τέλει τα καταφέραμε. Ευχαριστώ πολύ και τα δύο παιδιά γιατί αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στο ρυθμό μου, ίσως πιο αργά απ’ ότι θα ήθελαν», για να συνεχίσει:

«Δεν έχω παράπονο, κουράστηκα πολύ αλλά έκλεισε καλά η χρονιά μου. Δεν πήγα πολύ καλά και με στεναχώρησε αυτό. Προτιμώ αυτό, από το να τελείωνε η χρονιά στην ΟΠΕΝ, στην οποία δε πήγα όσο καλά ήθελα να έχω πάει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Το χάλκινο μετάλλιο για εμένα ήταν και ανάταση ψυχολογίας, γιατί όταν δεν τα πάω τόσο καλά κάπου κρατάει η απογοήτευσή μου περισσότερο και μετά κάνω κακό στον ίδιο μου τον εαυτό. Στην Πάτρα, κατάφερα κάτι και απέδειξα κάποια πράγματα, πήρα ένα χάλκινο μετάλλιο και με ικανοποίησε πολύ το φινάλε των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων».

Τον Οκτώβρη η Απλαντή συμμετείχε επίσης και στο Santorini Experience, στους καθιερωμένους αγώνες ανοιχτής θάλασσας με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Σαντορίνης και το Navarinο Challenge, αντίστοιχο αγώνα στον Πύλο.

Οι στόχοι της νέας χρονιάς

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού Πειραιώς περιμένει πια το 2020, μια χρονιά που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντική, με σπουδαίες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις. Εξάλλου, είναι Ολυμπιακή χρονιά και ήδη με την έναρξη της προετοιμασίας, οι προπονήσεις έχουν γίνει πιο εντατικές: «Αν φέτος ήταν προ-Ολυμπιακή χρονιά και οι προπονήσεις ήταν αρκετά δύσκολες, το 2020 που είναι Ολυμπιακή, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο έντονα. Ουσιαστικά, οι δύο χρονιές δε θα διαφέρουν σε πολλά μεταξύ τους, αλλά θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη καταπόνηση και συγκέντρωση. Το πρωτάθλημα είναι νωρίς, περίπου στα τέλη Μαΐου και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και το διεθνές μίτινγκ «Ακρόπολις», που είναι επιπλέον σημαντικός αγώνας. Θα υπάρχουν και οι αγώνες ανοιχτής θάλασσας που είναι εκ νέου στα πλάνα μου».

Στόχος της Απλαντή σε όλη τη διάρκεια της σύντομης αγωνιστικής χρονιάς του 2020 είναι να γίνει ακόμα καλύτερη, να ξεπεράσει τα ατομικά της ρεκόρ και να δει την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται, ειδικά μετά από ένα καλοκαίρι, που δεν περιελάμβανε διακοπές για την ίδια: «Θέλω να επανέλθω κυρίως, να δουλέψω και να ξαναβρώ τον εαυτό μου. Ολοι έχουμε τα σκαμπανεβάσματά μας αλλά δεν έχω σκοπό να το σταματήσω, όσο είμαι υγιής και μπορώ, θα κολυμπάω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου