ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ανάμεσα σε 136 κολυμβητές ο 14χρονος Βολιώτης Τσιονάρας

ανάμεσα-σε-136-κολυμβητές-ο-14χρονος-βολιώ-349324

Αναπτυξιακό πρόγραμμα για πρώτη φορά, από το 2010 που το άθλημα της τεχνικής κολύμβησης εντάχθηκε στη δύναμη της ΚΟΕ, θα εφαρμοστεί την περίοδο 2019-20 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 11-14 ετών, σε όλη τη χώρα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ανάμεσα στους 136 κολυμβητές και κολυμβήτριες, εντάχθηκε βάσει των κλήσεων των ομοσπονδιακών τεχνικών, στην κατηγορία των παίδων, ο 14χρονος αθλητής των Δελφινιών Βόλου, Βαγγέλης Τσιονάρας.

Είναι μια δικαίωση τόσο για το σύλλογο, που μετρά 4 και πλέον χρόνια πορείας από το 2015 όσο και για τον ίδιο τον αθλητή, που δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα, έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις και επιδόσεις στα πρόσφατα πρωταθλήματα.

Τρανή απόδειξη των δυνατοτήτων του, η κατάρριψη δύο πανελλήνιων ρεκόρ, στα 200 και 400μ διπλά πέδιλα στην Κατηγορία Παμπαίδων Α’, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στα Δελφίνια Βόλου και τους έμπειρους προπονητές που διαθέτει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος, αμέσως μετά την ανακοίνωση συνεχάρη τον αθλητή των Δελφινιών Βόλου για την επιτυχία της κλήσης του στο αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στον αθλητή μας Τσιονάρα Βαγγέλη που επιλέχτηκε από τον τεχνικό σύμβουλο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Ξιάρχο και τους ομοσπονδιακούς προπονητές κ. Καλαιτζογλίδη Ιωάννη και Σαλταμανίκα Γεώργιο στην Ομάδα Επίλεκτων Αθλητών, ανάμεσα σε αθλητές ηλικίας από 11 έως 14 ετών. Οι νεαροί και νεαρές αθλητές και αθλήτριες υπάγονται πλέον στους επίλεκτους της Τεχνικής Κολύμβησης και προσκλήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα και Ιωάννινα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν και να αξιολογηθούν τρεις συνολικά φορές, την περίοδο 2019-2020. Η δουλειά και η αγάπη που υπάρχει για το άθλημα αποτυπώνεται στα πρόσωπα όλων αυτών των παιδιών που ανυπομονούν να διακριθούν τόσο σε πανελλαδικά όσο και σε διεθνή πρωταθλήματα. Ένα μεγάλο μπράβο τόσο στον αθλητή μας όσο και στην προπονήτρια του Τμήματος Αποστολία Δεληγιάννη».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η προπονήτρια του Τσιονάρα, Αποστολία Δεληγιάννη σημείωσε: «Ο Βαγγέλης δουλεύει πάρα πολύ είναι αρκετά συνεπής. Δεν το βάζει κάτω, ενώ κάθε φορά, στόχος του είναι να δίνει κάτι παραπάνω από τον χρόνο που έχει καταφέρει. Είναι ένα παιδί υπόδειγμα, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και στις υποχρεώσεις του στο σχολείο, όπως και στην συμπεριφορά του. Όλα αυτά μαζί, συνδυασμένα, αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά για έναν αθλητή που θέλει να φτάσει στην κορυφή. Ο Βαγγέλης, με την υπόδειξη και την καθοδήγηση μου προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Είναι ένα παιδί με πολύ πείσμα, θέληση και αγάπη γι’ αυτό το άθλημα», για να προσθέσει: «Φετινός στόχος του Βαγγέλη είναι να πετύχει τα όρια εθνικής ομάδας Νέων – Νεανίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Ιταλία. Συνολικά, είναι ένα μεγάλο βήμα για τον ίδιο, το γεγονός ότι επιλέχθηκε στην ομάδα των Επίλεκτων Αθλητών και αθλητριών όλης της χώρας για τις ηλικίες από 11 έως 14 χρόνων».

Ο ίδιος ο Βαγγέλης Τσιονάρας τόνισε από την πλευρά του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατάφερα να επιλεχθώ ανάμεσα στους αθλητές για την Ομάδα Επίλεκτων και το γεγονός αυτό με οδηγεί ακόμη πιο κοντά στον στόχο μου που είναι τα όρια Εθνικής Ομάδας Νέων-Νεανίδων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ιταλία. Περίμενα με ανυπομονησία τη φετινή χρονιά και είμαι έτοιμος για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Παρ’ όλες τις δυσκολίες με τον συνδυασμό των προπονήσεων και του διαβάσματος μου, αλλά και τον τραυματισμό που είχα να αντιμετωπίσω την περασμένη χρονιά κατάφερα να δώσω το 100% των δυνάμεων μου και να ανταμειφθώ με 2 χρυσές και 1 αργυρή πανελλήνια νίκη στα 100, 200 και 400μ Διπλά Πέδιλα και ατομικά ρεκόρ σε όλα τα αγωνίσματα, πάντα με την καθοδήγηση της προπονήτριάς μου Αποστολίας Δεληγιάννη.

Εχουμε τη δυνατότητα να συζητάμε κάθε στιγμή οτιδήποτε με απασχολεί και είναι πάντα δίπλα μου. Η τεχνική κολύμβηση είναι ένα άθλημα που κατάφερα να αγαπήσω πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα και όταν το δοκίμασα για πρώτη φορά τότε είπα στον εαυτό μου ότι αυτό το άθλημα είναι για μένα και ότι θα κάνω τα πάντα γι’ αυτό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου