ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ψήφος εμπιστοσύνης στους Ιωνικούς Αγώνες

ψήφος-εμπιστοσύνης-στους-ιωνικούς-αγ-495122

Με χαμόγελα, παλμό, συναγωνισμό και γεμάτες εξέδρες στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου «Ιάσων Ζηργάνος» ολοκληρώθηκαν οι 23οι Ιωνικοί Αγώνες, με διοργανωτή τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, αγώνες άλλωστε που είναι ενταγμένοι στο επίσημο καλεντάρι και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πάνω από 500 αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 9-12 ετών από 30 σωματεία της Ελλάδας αποδέχθηκαν την πρόσκληση του ιστορικού συλλόγου της Μαγνησίας και αγωνίστηκαν το διήμερο 25-26 Μαΐου μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό, που παρακολούθησε και χειροκρότησε τις προσπάθειες των λιλιπούτειων κολυμβητών.

Αλλωστε, όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ενόψει και των ερχόμενων εγχώριων διοργανώσεων γι’ αυτές τις ηλικίες, με τους θερινούς αγώνες προαγωνιστικών να διεξάγονται τις επόμενες εβδομάδες.

Η επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων, που ολοκληρώθηκαν χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, ενώ ακολούθησαν βραβεύσεις όσων είτε έχουν συνδέσει το όνομά τους με τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, είτε με τη βολιώτικη κολύμβηση και τον αθλητισμό γενικότερα, που συνάδουν άλλωστε και με τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου να τιμά ξεχωριστούς ανθρώπους που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο ώστε οι Ιωνικοί Αγώνες να διοργανώνονται φέτος για 23η συνεχόμενη χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό απονεμήθηκαν τη φετινή χρονιά τιμητικές πλακέτες από τον πρόεδρο του ΟΕΑ/ΝΑΒ Απόστολο Καζάκη στους Αθηνά Μποχώρη, παλιά πρωταθλήτρια του συλλόγου, που έχει αγωνιστεί και στην Ολυμπιάδα του Σύδνεϋ με τα ελληνικά χρώματα, Βασίλη Ηλιόπουλο, πρόεδρο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου και Γιώργο Αϋφαντή εκπρόσωπο της κλινικής «Ανασσα», χορηγού και υποστηρικτή του συλλόγου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πολυνίκης σύλλογος αναδείχθηκε η ομάδα του ΟΦΘ Αλεξανδρούπολης, που πανηγύρισε το Κύπελλο των αγώνων, ενώ δεύτερος στη γενική κατάταξη ήταν ο ΝΟ Λάρισας, με τα 7 βολιώτικα σωματεία που συμμετείχαν να έχουν πολύ καλή αγωνιστική απόδοση, κατακτώντας πλήθος μεταλλίων, κάτι που απέδειξε και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο ΝΟΒΑ κατέκτησε 49 μετάλλια (εκ των οποίων 12 χρυσά, 19 αργυρά, 18 χάλκινα), ο ΟΕΑ/ΝΑΒ 21 (2 χρυσά, 10 ασημένια και 9 χάλκινα), η Νίκη Βόλου 17 (4 χρυσά, 4 ασημένια, 9 χάλκινα), ο Υδάτινος Κόσμος 16 (4 χρυσά, 6 ασημένια, 6 χάλκινα), ο Ολυμπιακός Βόλου 8 (1 χρυσό, 4 ασημένια, 3 χάλκινα), ο Μαγνησιακός 3 (1 χρυσό και 2 ασημένια) και ο ΝΠΣ Βόλος 3 (1 ασημένιο και 2 χάλκινα).

Συγκινημένος από τη γενικότερη παρουσία όλων των κολυμβητών και κολυμβητριών, αλλά και της εξαιρετικής συνολικότερα διοργάνωσης εμφανίστηκε στις δηλώσεις του στον ΤΑΔΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του ΟΕΑ/ΝΑΒ Αποστόλος Καζάκης τονίζοντας:

«Εδώ και 23χρόνια ο ΟΕΑ/ΝΑΒ φωνάζει «παρών» διοργανώνοντας τους Ιωνικούς Αγώνες κολύμβησης, δίνοντας τη δυνατότητα στους μικρούς κολυμβητές ηλικίας 9-12 ετών της περιοχής μας να συναγωνιστούν, με ομάδες και αθλητές Ναυτικών Ομίλων άλλων πόλεων. Φέτος συμμετείχαν η Αλεξανδρούπολη, η Λαμία, η Νάουσα, εκτός της Θεσσαλίας που συμμετέχει ενεργά και μαζικά, ενώ δεν κατάφεραν να μας τιμήσουν ομάδες από την Αθήνα, καθώς αυτό το Σαββατοκύριακο γίνονταν αγώνες και εκεί, αντίστοιχων κατηγοριών και ηλικιών. Πιστεύουμε ότι είναι ένας θεσμό που φέρνει πολλά οφέλη για την πόλη, τον τοπικό αθλητισμό, την κοινωνία του Βόλου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη και γονείς αθλητών του ΟΕΑ/ΝΑΒ αφιλοκερδώς, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση, τα συμμετέχοντα σωματεία την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα είχαμε τόσο άψογη διοργάνωση».

Επιπλέον, ο κ. Καζάκης σημείωσε: «Αυτοί οι αγώνες, όλα τα χρόνια γίνονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και δεν έγινε κάτι επίτηδες λόγω και των εκλογών. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι συνέπεσαν και οι εκλογές υπήρξε μεγάλη μαζικότητα και συμμετοχή. Εξάλλου, βραβεύτηκαν κάποιοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τα μέγιστα και στην ομάδα μας και στο άθλημα, δείγμα της φιλοσοφίας που έχουμε ως σύλλογος».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου Βασίλης Ηλιόπουλος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που δεχόμαστε αυτή τη βράβευση από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον οποίο και ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε. Ως Λέσχη στεκόμαστε δίπλα σε κάθε σύλλογο και άθλημα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας σε όποια περίπτωση και αν χρειαστεί. Ευχαριστούμε τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και απολαμβάνουμε την εξαιρετική διοργάνωση που για μία ακόμη φορά οι άνθρωποι του προσέφεραν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου