ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κυριακή Καραγιάννη: Τριπλό μετάλλιο στη συγχρονισμένη

κυριακή-καραγιάννη-τριπλό-μετάλλιο-σ-547168

Η 16χρονη «γοργόνα» συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεών της σε διεθνές επίπεδο

Τριπλό μετάλλιο σε αγώνες διεθνούς επιπέδου κρέμασε στο στήθος της η σύγχρονη «γοργόνα» από τον Βόλο, η μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας Κυριακή Καραγιάννη. Πέτυχε τριπλή διάκριση τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, αποσπώντας δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η 16χρονη μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συμμετείχε στο διεθνές μίτινγκ συγχρονισμένης κολύμβησης Fina Artistic Swimming World Series – Hellas Beetles 2019, που διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη από 5 έως 7 Απριλίου, με τη συμμετοχή αθλητών από 18 χώρες.

Συμμετείχε στους αγώνες ομαδικά και ατομικά. Μαζί με την ομάδα της πήρε ασημένιο μετάλλιο στο τεχνικό ομαδικό και χάλκινο μετάλλιο στο free combination, ενώ στο ατομικό απέσπασε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία routine.

Η τριπλή διάκριση της μαθήτριας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σχολείο της. Σε ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Καθηγητών, η μαθητική κοινότητα και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια. «Αναγνωρίζοντας τις θυσίες και τις προσπάθειές της για να ανεβεί στο βάθρο των νικητών, της ευχόμαστε την ολόπλευρη επίτευξη των στόχων της», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η «γοργόνα» του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας δεν είναι η πρώτη φορά που αποσπά διακρίσεις και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο. Στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση, που έγινε στη Σύρο, απέσπασε έξι μετάλλια, τρία χρυσά, δύο ασημένια και ένα χάλκινο, ενώ μόλις πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο, κατέκτησε ένα ασημένιο και ένα χάλκινο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα συγχρονισμένης κολύμβησης.

«Αυτή τη φορά η αποστολή ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί δεν είχαμε μαζί μας τους προπονητές μας», αναφέρει η αθλήτρια του ΝΟΒΑ, από το πλευρό της οποίας απουσίαζε ο επί σειρά ετών προπονητής της Κυριάκος Τάσιος και η προπονήτρια Δήμητρα Ζαντερίου. «Μία μητέρα μας συνόδευσε», αναφέρει η Κυριακή Καραγιάννη για τους άγνωστους λόγους, που στέρησαν την παρουσία των προπονητών στην αθλητική διοργάνωση.

Η Κυριακή Καραγιάννη ξεκίνησε το κολύμπι από την ηλικία των 4 ετών και από νωρίς οι προπονητές της ανακάλυψαν ότι είναι ταλέντο. Επί 12 χρόνια έχει αφιερωθεί στην πισίνα με πολύωρες προπονήσεις καθημερινά, από τις 2 μ.μ. έως τις 7 μ.μ. και τα Σάββατα από 10 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Στη σκληρή δουλειά της φαίνεται ότι οφείλονται οι αλλεπάλληλες επιτυχίες της, ενώ, όπως δηλώνει η ίδια, στόχος της είναι να περάσει στο ΤΕΦΑΑ και να γίνει προπονήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου