ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τα «χρυσά» παιδιά του ΟΕΑ/ΝΑΒ

τα-χρυσά-παιδιά-του-οεα-ναβ-602062

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία του ΟΕΑ/ΝΑΒ στους χειμερινούς αγώνες κατηγοριών, που ολοκληρώθηκαν το τριήμερο 22-24 στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή περίπου 600 αθλητών και αθλητριών από 40 σωματεία της Βόρειας Ελλάδας.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες, με 17μελή αποστολή, κατέκτησαν 9 μετάλλια, εκ των οποίων οχτώ χρυσά και ένα αργυρό, καταφέρνοντας με αξιώσεις να καταταγούν στην 9η θέση στο σύνολο των 40 σωματείων που συμμετείχαν στη σπουδαία διοργάνωση. Ανάμεσα στις πολλές επιτυχίες που σημείωσαν τα παιδιά του συλλόγου, ξεχώρισαν τα τρία χρυσά μετάλλια του Θανάση Μακρή στα 400μ, 800μ και 1500μ ελεύθερο Παμπαίδων Α’, τα εξίσου τρία χρυσά μετάλλια της Πηνελόπης Προβίδα στα 50μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο και 50μ ύπτιο Παγκορασίδων Β’, τα δύο χρυσά του Δημήτρη Φλαμπούρη στα 50μ και 100μ ελεύθερο Παμπαίδων Α’ και το ασημένιο μετάλλιο της Δροσιάς Καπάλα στα 200μ ελεύθερο Παμπαίδων Α’.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας Βασίλης Κατσικόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος τόσο από τις ατομικές κατατάξεις των αθλητών και αθλητριών, όσο και από τη συνολική παρουσία της ομάδας εξαίροντας την προσπάθεια των κολυμβητών και κολυμβητριών του συλλόγου: «Ημασταν 17 άτομα στους χειμερινούς αγώνες. Η ομάδα κατέκτησε 8 χρυσά και 1 αργυρό μετάλλιο. Τα περισσότερα από τα παιδιά μπήκαν στην 8άδα, με 4ες και 5ες θέσεις, ενώ σχεδόν κάθε αθλητής πέτυχε ατομικό ρεκόρ. Σημαντικότερη όλων ήταν η συνέχεια από την περσινή χρονιά, που ξεκινήσαμε. Τα παιδιά αντεπεξήλθαν σ’ έναν ιδιαίτερα δύσκολο αγώνα, με περισσότερες από 600 συμμετοχές. Ο Ομιλος του ΟΕΑ/ΝΑΒ κατετάγη 9ος σε σύνολο 40 σωματείων. Είναι η δεύτερη ομάδα στην περιφέρειά μας, αυξάνοντας και τους βαθμούς».

Παράλληλα, ο κ. Κατσικόπουλος μίλησε και για τους επόμενους στόχους του Ομίλου, που ως πρώτη προτεραιότητα θέτει την αξιόλογη πορεία και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ Β’, που θα γίνει το καλοκαίρι στον Βόλο: «Ως Ομιλος είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την παρουσία των παιδιών, από την αγωνιστικότητά τους και από την οργάνωση, από την πλευρά του Ομιλου, του αγώνα συνολικά. Έχουμε αμέριστη υποστήριξη και από τις οικογένειες και ευελπιστούμε ότι θα διατηρήσουμε αυτή τη δύναμη και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ Β’ που θα γίνει το καλοκαίρι στον Βόλο. Είναι απόφαση να μη συμμετέχουμε τον χειμώνα στην όπεν και να δώσουμε το βάρος στην προετοιμασία τους, ούτως ώστε να παρουσιαστούμε το καλοκαίρι καλύτεροι. Ας μην ξεχνάμε ότι στις μικρές κατηγορίες, πέρυσι, ήμασταν 5οι και αυτό θέλουμε να συμβεί και φέτος και ει δυνατόν να πάμε ακόμα καλύτερα. Από κει και πέρα, θέλουμε τα παιδιά που διεκδίκησαν επιτυχίες να είναι πιο κοντά στα όρια, ούτως ώστε στο τέλος της χρονιάς ή του χρόνου, να ελπίζουμε σε διεθνείς συμμετοχές. Δουλεύουμε συνετά, με τα προβλήματά μας, καθώς και οι καιρικές συνθήκες και οι ιώσεις των προηγούμενων ημερών μάς δυσκόλεψαν, ωστόσο τα παιδιά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Αγαπούν την ομάδα, έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και ακόμα σε περιόδους με αρρώστιες ή τραυματισμούς κατάφεραν να ξεπεράσουν τα πάντα. Αυτό οφείλεται και στη συνεργάτιδα την κ. Μπέμπη».

Η προπονήτρια του ΟΕΑ/ΝΑΒ Στέλλα Μπέμπη, υπεύθυνη εξ ολοκλήρου για την ξηρά προπόνηση των κολυμβητών και κολυμβητριών, τόνισε από την πλευρά της: «Ευτυχώς τα παιδιά μας πήγαν πάρα πολύ καλά, ευελπιστούμε να πάνε ακόμη καλύτερα, να βελτιωθούν οι επιδόσεις κι άλλο και να συνεχίσουμε έτσι και ακόμα καλύτερα μέχρι την όπεν το καλοκαίρι».

Οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, Πηνελόπη Προβίδα, Δρόσις Καπάλα, Δημήτρης Φλαμπούρης και Θανάσης Μακρής, έχοντας όλοι ξεκινήσει την ενασχόληση τους με την κολύμβηση στην πρώτη πενταετία της ζωής τους ανέφεραν μεταξύ των άλλων ότι βασικός τους στόχος, παράλληλα με τις σχολικές επιδόσεις είναι οι ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στην κολύμβηση με την ομάδα του ΟΕΑ/ΝΑΒ, δηλώνοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και από το επίπεδο της προπόνησης που γίνεται στον σύλλογο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου