ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Συνάντηση για τα κολυμβητήρια

συνάντηση-για-τα-κολυμβητήρια-647878

Πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα η συνάντηση που είχε αναβληθεί την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των εκπροσώπων των συλλόγων, παρόντος και του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου κ. Απόστολου Γαλάτη, και συζητήθηκε ο καθορισμός των διαδρομών που δικαιούνται οι σύλλογοι στα δύο κολυμβητήρια του Βόλου για τις προπονήσεις, αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν εν γένει τις δέκα – από φέτος – ομάδες της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι σύλλογοι, μετά τη συνάντηση που έγινε σε άριστο κλίμα, θα επανέλθουν με τις προτάσεις τους σε μερικές ημέρες, προκειμένου να καθοριστεί το τελικό πρόγραμμα διαχωρισμού των διαδρομών, ενώ ήδη προετοιμάζεται και η έναρξη προγράμματος του Δήμου Βόλου, που θα καθοριστούν και οι ώρες κοινού, τόσο στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος» αλλά και στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος».

Σημαντικό πρόβλημα στους συλλόγους προκαλεί η παύση λειτουργίας – για τον χειμώνα – του εξωτερικής πισίνας του κολυμβητήριου «Ιάσων Ζηργάνος», που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα ανοίξει εκ νέου περί τα τέλη Μαρτίου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρχιπροπονητής της Νίκης Βόλου κ. Μάρκος Μανταλούφας επεσήμανε πως πρέπει να βρεθεί μια λύση σχετικά με την πλήρη λειτουργία αμφότερων των κολυμβητηρίων και τον χειμώνα, δεδομένου και του αριθμού των αθλητών και αθλητριών, του πρωταθλητισμού που οι ομάδες του Βόλου κάνουν στα εγχώρια πρωταθλήματα με πάμπολλες διακρίσεις, αλλά και των κολυμβητών της πόλης που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες.

«Σίγουρα είναι ένα πρόβλημα το γεγονός ότι έκλεισε η εξωτερική πισίνα του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ Βόλου, καθώς παρατηρείται συνωστισμός στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να μειώνεται και η ποιότητα των προπονήσεων», επισημαίνει αρχικά ο κ. Μανταλούφας και προσθέτει: «Μια καλή λύση θα είναι η λεγόμενη «κουβέρτα», που πολλά, ακόμα και κλειστά κολυμβητήρια διαθέτουν. Ενα από αυτά είναι το κολυμβητήριο του Καρπενησίου ή και περιοχών της Μακεδονίας, κάτι που βοηθά στις συντήρηση των υποδομών και στο να είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Το κόστος της κουβέρτας θα μετουσιωθεί σε πολλαπλό κέρδος σε λιγότερο από ένα χρόνο καθώς το νερό θα χλωριώνεται με καλύτερο και ομαλότερο τρόπο, θα υπάρχει γενικά καλύτερη και ποιοτικότερη συντήρηση».

Επίσης όσον αφορά στο θέμα του εξαερισμού τονίζει: «Ενα δεύτερο πρόβλημα που παρατηρείται αφορά στο κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, με τον εξαερισμό, την εξαέρωση, αλλά και το κρύο νερό στη μικρή πισίνα, που πολλές φορές δεν επιτρέπει στα μικρότερα παιδιά να κολυμπήσουν και τα αποθαρρύνει να έρχονται για προπονήσεις. Γενικά, η θερμοκρασία του νερού μπορεί να κυμανθεί από χαμηλή έως και πολύ υψηλή σε κάποιες περιπτώσεις, που δυσκολεύει τα παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό. Ενα παράδειγμα αποτελεί η διοργάνωση των Νικητηρίων, το περασμένο διάστημα, που λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο νερό πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν και χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες».

Γενικότερα, όπως καταλήγει ο κ. Μανταλούφας, η συνεργασία όλων των φορέων και των συλλόγων και η γόνιμη συζήτηση θα βοηθήσουν ώστε να βρεθούν και οι απαραίτητες λύσεις για τα προβλήματα και των δύο κολυμβητηρίων, στα οποία ζουν, αναπνέουν και γυμνάζονται καθημερινά οι αυριανοί πρωταθλητές του Βόλου.

Επόμενος σταθμός… ΟΑΚΑ

Αναφερόμενος στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη Νίκη Βόλου, μετά την ημερίδα ορίων που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα την περασμένη Κυριακή, ο κ. Μανταλούφας επεσήμανε ότι η πρωταθλήτρια ομάδα στα age group θα μετάσχει το τριήμερο 25-27 Ιανουαρίου στο «5ο τρόπαιο Νηρέα», που διοργανώνει ο Νηρέας Χαλανδρίου σε συνεργασία με τον Παναθηναϊκό.

Τα 30 παιδιά της Νίκης Βόλου που θα μετάσχουν στη διοργάνωση θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στην εσωτερική πισίνα 50 μέτρων του ΟΑΚΑ, που είχε φιλοξενήσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Παράλληλα, στο περιθώριο της διοργάνωσης, η αποστολή της Νίκης Βόλου θα επισκεφτεί και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Αθήνα, δίνοντας και εκπαιδευτικό χαρακτήρα στις δράσεις της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου