ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Οικογενειακή υπόθεση η κατάκτηση της κορυφής για δύο Βολιώτισσες

οικογενειακή-υπόθεση-η-κατάκτηση-της-774270

Εκαναν το φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας στην Πάτρα… οικογενειακή υπόθεση οι Βολιώτισσες αδερφές Μαρίνα και Παρασκευή Τριανταφυλλίδη, που κατέκτησαν την 1η θέση και χρυσό μετάλλιο στις κατηγορίες των Νεανίδων και Κορασίδων αντίστοιχα, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Αθλήτριες του ΝΟΒΑ, δεν εγκατέλειψαν τον σύλλογο ακόμα και στις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε πριν μερικά χρόνια, νιώθοντας το σωματείο, το οποίο εδώ και χρόνια εκπροσωπούν, οικογένεια. Τα δύο κορίτσια, ηλικίας 16 και 14 χρόνων αντίστοιχα, απέδειξαν πως η σκληρή δουλειά επιβραβεύεται, όντας πια πρωταθλήτριες Ελλάδας, στα 7,5 και 5 χλμ. open water αντίστοιχα.

Μέλη μιας καθόλα αθλητικής οικογένειας, με την περήφανη μαμά Ιωάννα Αλεξογιάννη παλιά πρωταθλήτρια κωπηλασίας και για χρόνια προπονήτρια του ΝΟΒΑ, αλλά και με δύο νεότερα μέλη της οικογένειας, Στέφανο και Μελίνα να θέλουν να ακολουθήσουν τα χνάρια των μεγαλύτερων αδερφών, οι Μαρίνα και Παρασκευή θέτουν νέους, ακόμα ψηλότερους στόχους, που περιλαμβάνουν όνειρα συμμετοχής και διάκρισης με το εθνόσημο σε διεθνείς αγώνες.

Τα δύο κορίτσια βρέθηκαν στα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ και μίλησαν για τη σπουδαία επιτυχία τους, αλλά και τις φιλοδοξίες τους, τη νέα, γεμάτη χρονιά που έρχεται: «Κάναμε σκληρή δουλειά και πολλή προπόνηση για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν είχε πολλές συμμετοχές η διοργάνωση, όντας στο τέλος της χρονιάς, αλλά είναι σημαντική επιβράβευση να έρχονται η πρώτη θέση και ένα πανελλήνιο μετάλλιο», σημειώνει η… έμπειρη Μαρίνα, που είχε πανηγυρίσει την 1η θέση και στην περσινή διοργάνωση, με την πρωτάρα Παρασκευή να προσθέτει:

«Ήταν η πρώτη συμμετοχή μου σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, αν και είχα πέσει ανεπίσημα σε μερικούς αγώνες, περισσότερο για την εμπειρία. Επειδή είδα ότι είχα ικανότητες να πάω σε πανελλήνιο, πήγα και κατάφερα να φέρω αυτό το μετάλλιο». Εξάλλου, η Μαρίνα τονίζει: «Η Παρασκευή… είχε αντοχή και με τη σημαντική βοήθεια του προπονητή μας, Κώστα Σελήνη, τη βάλαμε στην ανοιχτή θάλασσα και κατάφερε να της βγει η κούρσα».

Ξεκινώντας από κλασική κολύμβηση στο σωματείο του ΝΟΒΑ, με πολλές επιτυχίες, τα δύο κορίτσια μεταπήδησαν στην ανοιχτή θάλασσα. Όπως σημειώνει η 16χρονη Μαρίνα: «Η κλασική κολύμβηση διαφέρει πολύ από την ανοιχτή θάλασσα. Είναι αποτέλεσμα προπόνησης η ενασχόλησή μας με την τελευταία. Προσωπικά δοκίμασα πριν από τρία χρόνια και στην πρώτη συμμετοχή μου ήρθε η 3η θέση και ενώ κολυμπούσα με μεγαλύτερες κοπέλες γι’ αυτό και είπαμε να το συνεχίσουμε. Άρχισα να παίρνω και ψυχολογία και μετά το χάλκινο, ήρθαν δύο χρυσά στα επόμενα χρόνια και είδα ότι μπορώ να εξελιχθώ. Βέβαια, επειδή ακόμα η ανοιχτή θάλασσα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, όσον αφορά στη διοργάνωση πλήθους αγώνων, μπορώ να συνδυάσω πισίνα και θάλασσα. Στην πισίνα βλέπω σε τι κατάσταση είμαι και ο στόχος μου είναι το πανελλήνιο της ανοιχτής θάλασσας».

Η 14χρονη Παρασκευή υπογραμμίζει: «Προσωπικά, έως και το Πάσχα κολυμπούσα μόνο στην πισίνα, μικρές αποστάσεις. Γενικά, τόσο τους αγώνες ορίων για το πανελλήνιο της ανοιχτής θάλασσας, όσο και την ίδια τη διοργάνωση στην Πάτρα δεν τις είχα πάρει τόσο σοβαρά, γιατί δεν είχα πολλές εμπειρίες και αγχωνόμουν πώς θα συνδυάσω τις προπονήσεις, σε πισίνα και θάλασσα. Φυσικά ήρθε το μετάλλιο, οπότε τώρα αποκτά άλλη βαρύτητα η ενασχόλησή μου και με αυτό το κομμάτι».

Εξάλλου, τα δύο κορίτσια συμπληρώνουν: «Μας βοήθησε πολύ και ο προπονητής μας, ο κ. Κώστας Σελήνης, από τον οποίο είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένες και νιώθουμε ότι του οφείλουμε πολλά. Είναι ουσιαστικά σαν πρότυπο για εμάς».

Δικαίωση είναι το συναίσθημα που νιώθουν τα δύο κορίτσια έπειτα από την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με τη 16χρονη Μαρίνα να τονίζει: «Γενικά, νιώθω δικαίωση, γιατί ήρθε ένα μετάλλιο στο τέλος μιας χρονιάς, που για εμένα είχε αρκετές ήττες. Έχασα τη συμμετοχή μου, πριν από λίγο καιρό, σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων ανοιχτής θάλασσας για μία ατυχία και η ψυχολογία μου ήταν στο ναδίρ. Η χρονιά δεν μου είχε βγει γενικά, οπότε πιστεύω με τόνωσε για τη συνέχεια, η επιτυχία».

Στόχος για τη Μαρίνα στην επόμενη χρονιά είναι να εκπροσωπήσει το 2019 την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που θα γίνει στο Ράτιτσε της Τσεχίας: «Φυσικά, στόχος μου και φιλοδοξία είναι να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, κάτι που σαφώς συνεπάγεται χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Αυτά σε επίπεδο ανοιχτής θάλασσας, ενώ όσον αφορά στην πισίνα, θέλω να κατεβάσω τους χρόνους μου».

Από την άλλη, η 14χρονη Παρασκευή δίνει το βάρος στην κλασική κολύμβηση, χωρίς να ξεχνά την ανοιχτή θάλασσα: «Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς, ενώ όπως το σκέφτομαι, θα ξεκινήσω με σκληρή δουλειά στην πισίνα αρχικά, για να πλασαριστώ σε καλύτερες θέσεις και να κατεβάσω τους χρόνους μου. Έπειτα, θα δώσω την προσοχή μου και στην ανοιχτή θάλασσα, για να βελτιωθώ και εκεί, πάντοτε μέσα από την προπόνηση».

Η θέληση εξάλλου ωθεί τα δύο κορίτσια, που κάνουν σε καθημερινή βάση το δρομολόγιο Σουτραλί – ΕΑΚ, να βελτιώνονται συνεχώς. Θέληση άλλωστε που μεταφραζόταν σε… ξυπνητήρια τα ξημερώματα, για να παρακολουθήσουν τα αθλήματα του υγρού στίβου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όπως ομολογούν η κολύμβηση μπήκε αρχικά στη ζωή τους και εξελισσόταν με αργούς ρυθμούς, αλλά «όταν νιώθεις ότι η προσπάθειά σου επιβραβεύεται, σε βάζει στη διαδικασία να συνεχίσεις. Το πρώτο μετάλλιο, η πρώτη φορά που κατεβάζεις χρόνους, αλλά και η αίσθηση ότι ξεχωρίζεις σε κάτι όχι τόσο διαδεδομένο και ιδιαίτερα δύσκολο είναι που σου δίνει το κίνητρο να προσπαθείς κάθε μέρα και περισσότερο», με την Παρασκευή να συμπληρώνει χαρακτηριστικά: «Νιώθω περήφανη γι’ αυτό το μετάλλιο πολύ περισσότερο από το αν ερχόταν σε ένα οποιοδήποτε άλλο άθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου