ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Τετραήμερη κολυμβητική πανδαισία στον Βόλο

τετραήμερη-κολυμβητική-πανδαισία-στ-800596

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Πνοή, παλμό, ζωντάνια και εκατοντάδες χαμόγελα θα αποκτήσει από αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου έως και την Κυριακή 15 Ιουλίου το κολυμβητήριο του ΕΑΚ «Ιάσων Ζηργάνος», που φιλοξενεί την πρώτη φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κατηγοριών κολύμβησης για τις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’ Β’.

Όπως και πέρυσι, η ΚΟΕ εμπιστεύτηκε στον ΝΟΒΑ τη διοργάνωση της κορυφαίας εσωτερικής διοργάνωσης, για τους «μικρούς» κολυμβητές, που σε συνεργασία με τον ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου ετοιμάζουν εκπλήξεις και ένα αξέχαστο τετραήμερο αγωνιστικής δράσης στην ανοιχτή 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου, ενώ συνολικά τον Βόλο αναμένεται να επισκεφτούν πάνω από 1.500 άτομα, γονείς, αθλητές και προπονητές. Στον Βόλο συνολικά θα έρθουν αθλητές και αθλήτριες από 144 σωματεία.

Εξάλλου, στην πόλη, για να παρακολουθήσουν το αγωνιστικό και εκτελεστικό κομμάτι θα βρεθούν και αξιωματούχοι της ΚΟΕ, όπως ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κατσαρός, ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Σαρακατσάνης και ο τεχνικός σύμβουλος σε θέματα κολύμβησης, Χριστόδουλος Χούμας. Οι άνθρωποι του ΝΟΒΑ σήμερα ολοκληρώνουν τις εργασίες προκειμένου η πισίνα να είναι πανέτοιμη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με τον Βόλο να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της εγχώριας Ομοσπονδίας, που… με κλειστά μάτια αναθέτει μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη.

Η δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, που θα λάβει τη σκυτάλη από τον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 19-22 Ιουλίου, εκεί όπου θα αγωνιστούν οι κατηγορίες των Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων, οπότε και θα αναδειχθούν αθροιστικά οι πρωταθλήτριες ομάδες.

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν και οι αθλητές των βολιώτικων σωματείων, που το προηγούμενο διάστημα προετοιμάστηκαν σκληρά για την πανελλήνιου βεληνεκούς διοργάνωση και αναμένεται να δώσουν επιτυχίες στην πόλη και στους συλλόγους που ανήκουν. Συγκεκριμένα, τον Βόλο στην πρώτη φάση θα εκπροσωπήσουν κολυμβητές και κολυμβήτριες των Νίκη Βόλου, ΟΕΑ/ΝΑΒ, ΝΟΒΑ, ΟΥΚ και Ολυμπιακού Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ παρουσιάζει (σε αλφαβητική σειρά) τα ονόματα των Βολιωτών αθλητών και αθλητριών, ανά σωματείο, που θα αγωνιστούν στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, στις κατηγορίες Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α’ Β’:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Νικόλαος Καλαμπούκας, Λάζαρος – Παναγιώτης Γκέκας, Παντελεήμων Ευθυμίου, Απόστολος Σδράλλης, Θωμάς Λουκάκης, Κωνσταντίνος Σιουμουρέκης, Ιωάννης Λιάκος, Μαρίνα Χατζηεφραιμίδου, Χαρούλα Τσαλούχου, Κωνσταντίνα-Ειρήνη Αράμπογλου, Σταματία Ακριβούση, Ελένη Ποδάρα, Ευτυχία Ιωαννίδη, Αικατερίνη Σούμπαση, Σοφία Μαρκατά, Μαγδαληνή Καραλή, Μαρία Κόφφα, Νικολέτα Χαρίτου, Σοφία – Μαρία Κουτίνα, Χρυσούλα Κόττα.

ΝΟΒΑ: Τζεμάλ Πασά, Ελένη Φραγκάκη, Ιωάννα Χαρίση, Φρειδερίκη Αποστολάκη, Παρασκευή Τριανταφυλλίδη.

ΟΕΑΝΑΒ: Νικόλαος – Ραφαήλ Καπάλας, Δημήτριος Σταματίου, Δημήτριος Φλαμπούρης Σφέτσος, Αθανάσιος Μακρής, Γεωργία Πετροπούλου, Ήλια Γιαννακού, Ελένη-Θεοδώρα Ασήμου, Αναστασία Παπαδημητρίου, Αναστασία Γαλάτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δημήτριος Ιωάννου, Μαργαρίτης – Αλέξανδρος Στάμος, Ιωάννης Δημητρίου, Σοφία – Ειρήνη Τρύπα, Φωτεινή Βαραλή, Σοφία Κορμπέτη.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ: Ιωάννης Γιάκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου