ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Σήμερα η κηδεία του Δημήτρη Παυλογιάννη

σήμερα-η-κηδεία-του-δημήτρη-παυλογιάν-801290

Σοκ στον υγρό στίβο και στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου, το απόγευμα της Κυριακής 8 Ιουλίου, του 17χρονου αθλητή τεχνικής κολύμβησης του ΝΟ Αμφιθέας, Δημήτρη Παυλογιάννη.

Ο αθλητής είχε μεταβεί με συναθλητές του στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, όπου μετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλια, στα 800μ. επιφάνειας.

Ο άτυχος αθλητής, γυρίζοντας το πρωί της Κυριακής από το κολυμβητήριο στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει, έκανε προπόνηση στην πισίνα. Αφού ολοκλήρωσε την προθέρμανση, αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγαίνοντας από την πισίνα σωριάστηκε λιπόθυμος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο δωμάτιο του αρχικά και έπειτα διεκομίσθη στο ΑΧΕΠΑ, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από τους γιατρούς.

Πολλές είναι οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις που καταφθάνουν συνεχώς από αθλητικά σωματεία, ενώ χθες το απόγευμα, στους αγώνες που συνεχίστηκαν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του 17χρονου κολυμβητή. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 12μ. στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στο Χαϊδάρι, τόπο διαμονής του 17χρονου Δημήτρη, ενώ προανάκριση δημιουργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης.

Το σωματείο στο οποίο κολυμπούσε, ο ΝΟ Αμφιθέας εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Και έτσι απροσδόκητα και άδικα σε χάσαμε! Σα να μη χώρεσε τούτος ο τόπος την καλοσύνη και το χαμόγελό σου. 17 χρόνων με βλέμμα ώριμου άντρα. Ήσουν ο «Τσίφτης» μας. Δε θα ξεχάσουμε ποτέ ποιος ήσουν και τι ποιότητα είχες. Μετά τα μετάλλια και τις χαρές μας στενοχώρησες, αλλά έτσι είναι οι τσίφτες, απρόβλεπτοι.

Όσοι ήμασταν μαζί σου θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας τη δύναμη το προσωπικό και τους γιατρούς του ΕΚΑΒ και τους γιατρούς και το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης που πάλεψαν λυσσαλέα να σε φέρουν, για πάνω από τρεις ώρες. Δεν έχουμε γνωρίσει μεγαλύτερη αφοσίωση και συμπαράσταση.

Επίσης ένα τεράστιο ευχαριστώ στους προπονητές των Σερρών και της Λάρισας Δημήτρη Κόκκινου και Βασίλη Σταύρου που ήταν εκεί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Είναι παράδειγμα.

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα του Χαϊδαρίου θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή στο 3ο νεκροταφείο. Ελάτε όλοι όσοι τον γνωρίσαμε και τον ζήσαμε να πούμε το τελευταίο αντίο στο Μητσάκο μας και να χαμογελάσουμε όπως εκείνος, για το σύντομο του πέρασμα από αυτή τη ζωή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου