ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Φουλ σε μετάλλια, ρεκόρ και διακρίσεις για τα Βολιώτικα «δελφίνια»

φουλ-σε-μετάλλια-ρεκόρ-και-διακρίσεις-802179

Με διακρίσεις, μετάλλια και ρεκόρ έκλεισε για τους Βολιώτες αθλητές και αθλήτριες το πανελλήνιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης κατηγοριών και οι πανελλήνιοι αγώνες προαγωνιστικών κατηγοριών, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα Βολιώτικα «δελφίνια», ανεξαρτήτως σωματείου εντυπωσίασαν δείχνοντας ότι ο Βόλος πρωτοπορεί τόσο σε δυναμικό αθλητών, όσο και προπονητών, η ποιοτική δουλειά των οποίων αντικατοπτρίζεται στις πρωτιές που φέρνουν οι κολυμβητές και κολυμβήτριες, στο δύσκολο και εντυπωσιακό άθλημα της τεχνικής.

Μεγάλες επιτυχίες μπορούν να χαρακτηριστούν οι διακρίσεις του Κωνσταντίνου Λιβογιάννη του ΝΟΒΑ, που ήταν πρώτος τρεις φορές, σε ισάριθμα αγωνίσματα, καταρρίπτοντας και… το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ διπλά πέδιλα Εφήβων, αλλά και της Ελευθερίας Στάμου του Ολυμπιακού Βόλου, που ανέβηκε εις διπλούν στο βάθρο, στα 200μ και στα 400μ διπλά Νεανίδων. Οι δύο αθλητές, 17 και 16 ετών αντίστοιχα προετοιμάζονται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουλίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχουν με την Εθνική ομάδα.

Ωστόσο, στις 4 μέρες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωση, ρεκόρ, μετάλλια και διακρίσεις επετεύχθησαν και από άλλους αθλητές και αθλήτριες, που απέδειξαν ότι μπορούν να συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων, ο καθένας στην κατηγορία του. Κορυφαίοι στις κατηγορίες του ήταν η Ναταλία Τσιδώνη του Ολυμπιακού, με… 4 Πανελλήνια ρεκόρ και ο Δημήτρης Τιμπλαλέξης των Δελφινιών Βόλου, με 4 μετάλλια.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις επιδόσεις και επιτυχίες των Βολιωτών από την Παρασκευή μέχρι και χθες το πρωί:

Παρασκευή 6 Ιουλίου

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το πρωί της δεύτερης ημέρας η… ξενιτεμένη Ματίνα Τοπούζη, που αγωνίζεται με τα Δελφίνια Πτολεμαϊδας, όντας 3η στα 200μ διπλά πέδιλα Νεανίδων. Στο ίδιο αγώνισμα, η Βασιλική Σταματίου του ΟΕΑΝΑΒ ήταν 9η και η Χρυσούλα Βαρδάκη του ίδιου συλλόγου, 17η. Πέμπτος ήταν ο Γιώργος Τατατζίδης των Δελφινιών Βόλου, στα 200μ Διπλά Πέδιλα ανδρών.

Οι Βολιώτικες συμμετοχές πολλαπλασιάστηκαν… το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη Ναταλία Τσιδώνη του Ολυμπιακού Βόλου να πετυχαίνει νέα πανελλήνια επίδοση στα 100μ διπλά πέδιλα Παγκορασίδων Β’, με επίδοση 54:53, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Η 12χρονη Βολιώτισσα θα εντυπωσίαζε και τις επόμενες ημέρες, έχοντας στο σύνολο της διοργάνωσης καταπληκτικές επιδόσεις, δείχνοντας ότι είναι το νέο αίμα στο άθλημα. Για τον Ολυμπιακό, στο ίδιο αγώνισμα, χάλκινη ήταν η Δέσποινα Παπαδοπούλου, που εντυπωσίασε επίσης, με 56:92. Σε άλλα αγωνίσματα, 11η ήταν η Βασιλική Μάντζιαρη στα 100μ διπλά πέδιλα Νεανίδων, 5ος ο Δημήτρης Ιωάννου στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Α’, 7η η Αρτεμις Σανίδα στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παγκορασίδων Α’ και 6ος ο Κρίτων Παπαδόπουλος στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Β’.

Για τα Δελφίνια Βόλου, το ασημένιο μετάλλιο και δεύτερο του στη διοργάνωση, κατέκτησε ο Δημήτριος Τιμπλαλέξης στα 100μ Επιφάνειας Παμπαίδων Β’, με 52:02. Λίγο αργότερα, ο αθλητής- φαινόμενο, του Βολιώτικου συλλόγου κατέκτησε και το χάλκινο μετάλλιο στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Β’, με 57:01. Επιπλέον, 4ος ήταν ο Βαγγέλης Τσιονάρας στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παίδων, 8η ήταν η Αγγελική Σοφικίτου στα 100μ Επιφάνειας Κορασίδων, 8η η Γεωργία Καρατζιώλη στα 100μ Επιφάνειας Παγκορασίδων Α’, 21η η Φωτεινή Λιάκου στα 100μ Δ. Π. Κορασίδων.

Για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ, 5ος ήταν ο Απόστολος Μπαράκος στα 100μ Διπλά Πέδιλα Παίδων, ενώ στο ίδιο αγώνισμα 12ος ήταν ο Αλέξανδρος- Βύρων Καβάλας.

Σάββατο 7 Ιουλίου

Νωρίς… ξεκίνησαν οι επιτυχίες την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, με την Αγγελική Σοφικίτου, από τα Δελφίνια Βόλου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, στα 400μ Επιφάνειας Κορασίδων, με 3:52.33, ενώ αμέσως μετά ο Βαγγέλης Τσιονάρας κατέκτησε νέο χάλκινο μετάλλιο για τα Δελφίνια Βόλου, στα 400μ Διπλά Πέδιλα Παίδων, με επίδοση 3:51.92. Την τέταρτη θέση είχε πάρει για τον ΟΕΑ/ΝΑΒ στο ίδιο αγώνισμα ο Απόστολος Μπαράκος.

Στο επόμενο αγώνισμα, νέο μετάλλιο ήρθε για τον Ολυμπιακό Βόλου, με την Βασιλική Μάντζιαρη να παίρνει τη 2η θέση στα 400μ Διπλά Πέδιλα Κορασίδων, με χρόνο 4:08.80. Στο ίδιο αγώνισμα η Φωτεινή Λιάκου των Δελφινιών Βόλου ήταν 14η. Το πανηγυρικό… πρωινό για τα Δελφίνια ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση της 3ης θέση και του χάλκινου μεταλλίου από την Γεωργία Καρατζιώλη στα 400μ Διπλά Πέδιλα Παγκορασίδων Α’ με 4:40.29, εκεί όπου η Άρτεμις Σανίδα του Ολυμπιακού Βόλου ήταν 4η.

Ένα ακόμα μετάλλιο προστέθηκε για τον Ολυμπιακό Βόλου από τον Κρίτων Παπαδόπουλο, στα 400μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Β’, που κατετάγη 3ος με 4:45.09, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν το νέο Πανελλήνιο ρεκόρ της Ναταλίας Τσιδώνη, αυτή τη φορά στα 400μ Διπλά Πέδιλα Παγκορασίδων Β’. Η νεαρή πρωταθλήτρια ήταν και πάλι χρυσή με 4:18.24, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου, ενώ η Δέσποινα Παπαδοπούλου ήταν 4η.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, 6ος ήταν ο Γιώργος Τατατζίδης στα 100μ Διπλά Πέδιλα ανδρών, και αντίστοιχα 5η η Βολιώτισσα Ζωή Τελώνη των Δελφινιών Περιστερίου. Έκτη ήταν η Ματίνα Τοπούζη από τα Δελφίνια Πτολεμαϊδας στα 100μ Διπλά Πέδιλα Νεανίδων ενώ 16η ήταν η Βασιλική Σταματίου του ΟΕΑ/ΝΑΒ και 26η η Χρυσούλα Βαρδάκη.

Κυριακή 8 Ιουλίου

Στη χθεσινή τελευταία ημέρα και στα 400μ Διπλά Πέδιλα Νεανίδων, 5η ήταν η Βασιλική Σταματίου και 7η η Χρυσούλα Βαρδάκη του ΟΕΑ/ΝΑΒ. Δέκατη ήταν η Γεωργία Καρατζιώλη των Δελφινιών Βόλου στα 200μ Επιφάνειας Παγκορασίδων Α’, ενώ το πρώτο μετάλλιο της ημέρας ήρθε από τον Δημήτρη Ιωάννου του Ολυμπιακού Βόλου, στα 200μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Α’, με 2:03.45. Πέμπτη ήταν η Άρτεμις Σανίδα, του ίδιου συλλόγου στα 200μ Δ.Π. Παγκορασίδων Α’, ενώ το δεύτερο μετάλλιο για τους Βολιώτες ήρθε από τον εκπληκτικό Δημήτρη Τιμπλαλέξη των Δελφινιών Βόλου στα 200μ Διπλά Πέδιλα Παμπαίδων Β’, με 2:03.40, που κατέκτησε την 3η θέση. Στο ίδιο αγώνισμα 5ος ήταν ο Κρίτων Παπαδόπουλος του Ολυμπιακού Βόλου. Το επιστέγασμα του πρωινού ήταν το νέο πανελλήνιο ρεκόρ της Ναταλίας Τσιδώνη του Ολυμπιακού στα 200μ διπλά πέδιλα κορασίδων με 2:01.05, με δεύτερη τη Δέσποινα Παπαδοπούλου του ίδιου συλλόγου, με 2:04.59.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου