ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Μετάλλια για Απλαντή και Στάμο

μετάλλια-για-απλαντή-και-στάμο-103515

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Χωρίς διάκριση σε ατομικό αγώνισμα, αλλά με δύο μετάλλια στα ομαδικά και με καλούς για την εποχή χρόνους κινήθηκαν οι επιδόσεις των Βολιωτών κολυμβητών και κολυμβητριών στους Πανελλήνιους χειμερινούς αγώνες ανδρών-γυναικών, που ολοκληρώθηκαν στο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Οι αθλητές των τοπικών σωματείων, όσο και εκείνοι που αγωνίζονται με τα χρώματα άλλων συλλόγων ανά την Ελλάδα, αντιμετώπισαν υψηλό συναγωνισμό, καταφέρνοντας σε πολλές περιπτώσεις να μπουν στους 8 καλύτερους αθλητές.

Παράλληλα, η Στελλίνα Απλαντή κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ200μ ελεύθερο με τον Ολυμπιακό Π. και ο Γιάννης Στάμος το αργυρό στα 4Χ200μ ελεύθερο με τον ΠΑΟΚ.

Η διοργάνωση, που διεξήχθη σε 6 αγωνιστικές ενότητες, περιέλαβε μεταξύ των άλλων την κατάρριψη ενός πανελλήνιου ρεκόρ, από την αθλήτρια του ΠΑΟΚ Άννα Ντουντουνάκη, στα 50μ. πεταλούδα, αλλά και αρκετά όρια για τις διεθνείς διοργανώσεις του καλοκαιριού, τόσο σε επίπεδο Νέων-Νεανίδων, όσο και Ανδρών-Γυναικών.

Η πρώτη μέρα

Όσον αφορά τους Βολιώτες, την 1η μέρα πέντε αθλητές της Νίκης Βόλου αγωνίστηκαν στα πρωϊνά προκριματικά, με τις Αναστασία Μεντεκίδη στα 400μ ελεύθερο και Μαρία Χατζηεφραιμίδου στα 200μ πεταλούδα να προκρίνονται ως 7η και 8η. Παράλληλα, στις υπόλοιπες συμμετοχές, 14ος ήταν ο Ιωάννης Κοντοβάς στα 400μ ελεύθερο, 21ος ο Αλέξανδρος Μιαρίτης στα 200μ μικτή ατομική και 25η η Βασιλική Βασιλοπούλου στα 50μ ελεύθερο.

Επιπλέον, στη 16η θέση κατετάγη η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη του ΝΟΒΑ στα 400μ ελεύθερο και 10ος ο Γιώργος Αρνιακός, στο ίδιο αγώνισμα.

Στον τελικό των 400μ ελεύθερο προκρίθηκε και η Στελλίνα Απλαντή του Ολυμπιακού Πειραιώς, ως 6η, ενώ η Σταυρούλα Καραντάκου της Αργούς, πέρασε ως 4η στα 50μ ελεύθερο. Με την ίδια θέση προκρίθηκε ο Ιωάννης Στάμος του ΠΑΟΚ στα 400μ ελεύθερο, ενώ ο Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου του ίδιου συλλόγου αποκλείστηκε στο ίδιο αγώνισμα, όντας 15ος.

Στους τελικούς της πρώτης ημέρας, 8η ήταν η Χατζηεφραιμίδου στα 200μ πεταλούδα, με τη Μεντεκίδη να κατατάσσεται 5η στα 400μ ελεύθερο και την Απλαντή 6η. Τέταρτη ήταν η Καραντάκου στα 50μ ελεύθερο και 5ος ο Στάμος στα 400μ ελεύθερο.

Η δεύτερη μέρα

Με 3 συμμετοχές στα προκριματικά ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα για τη Νίκη Βόλου, με τις Μεντεκίδη και Χατζηεφραιμίδου να προκρίνονται ως 4η και 8η στα 200μ ελεύθερο και 400μ μικτή ατομική, ενώ ο Αλέξανδρος Μιαρίτης αποκλείστηκε, όντας 14ος στα 400μ μικτή ατομική. Όσον αφορά τον ΝΟΒΑ, την 22η θέση κατέλαβε η Αγαθή Βλάχου στα 50μ ελεύθερο. Παράλληλα, 11η ήταν η Σταυρούλα Καραντάκου της Αργούς, στα 50μ πεταλούδα και δεν προκρίθηκε.

Στους απογευματινούς τελικούς, για τη Νίκη Βόλου, 4η κατετάγη η Μεντεκίδη στα 400μ ελεύθερο, ενώ την 7η θέση κατέλαβε η Χατζηεφραιμίδου στα 200μ ελεύθερο. Παράλληλα, 5η ήταν η Απλαντή του ΟΣΦΠ στα 1.500μ ελεύθερο, 5ος ο Τζώρτζης του ΠΑΟΚ, 6ος ο Στάμος του ίδιου συλλόγου στα 800μ ελεύθερο και 7ος ο Αρνιακός του ΝΟΒΑ.

Η τρίτη μέρα

Με μία πρόκριση της Χατζηεφραιμίδου στα 100μ πεταλούδα ως 5η και με τον αποκλεισμό της Μεντεκίδη στα 100μ ελεύθερο, η οποία κατέλαβε τη 13η θέση κύλησαν τα πρωινά προκριματικά για τη Νίκη Βόλου. Παράλληλα, η Βλάχου του ΝΟΒΑ ήταν 12η στα 100μ πεταλούδα και δεν προκρίθηκε στην τελική οκτάδα. Δέκατη κατετάγη η Καραντάκου της Αργώ στα 100μ ελεύθερο.

Στους τελικούς της τρίτης και τελευταίας ημέρας, την 5η θέση κατέλαβε η Χατζηεφραιμίδου στα 100μ ελεύθερο. Έκτη ήταν η Απλαντή στα 800μ ελεύθερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου